99 yıl sonra da aynı coşku

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de çeşitli etkinliklerle kutlandÄ?

Çerkezköy 23.04.2019 18:08:00 0
99 yıl sonra da aynı coşku

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yılı tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de törenle kutlandı.

 

 

ÇELENK SUNULDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de büyük bir coşku ile kutlandı. İlk tören dün Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00’da çelenk sunulması ile başladı. Atatürk Anıtına Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlamalar saat 10.30’da Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksinde devam etti.

 

 

MEHRETAN TAKIMI GÖSTERİ YAPTI

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlandığı Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksinde ilk olarak Çerkezköy Kaymakamlığı’nın geçen yıl İlçe Halk Eğitimi merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Mehteran takımı bir gösteri yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş gerçekleştirdi.

“EN BÜYÜK DERDİMİZ SİZLERE İYİ BİR GELEVCEK HAZIRLAMAK”

Çocuklara seslenen Gümüş “ Bilir misiniz sizi en çok nelere benzetirim. Gülüşünüzü yağmurlu ve kasvetli bir gökyüzünde bulutların arasında aniden göz kırpan güneşe, ellerinizi erguvan ağaçlarının bahar gelir gelmez açan çiçeklerine benzetirim. Sesinizi örneğin, sakin bir nehrin akışına… Koşuşunuzu, hani o dur durak bilmeden daldan dala konan saka kuşlarına. Ben o dupduru bakan gözlerinizi ise bayramlara benzetirim. Yüreklerimizi sevinç, kardeşlik ve umut gibi güzel duygularla ısıtan o pırıl pırıl gözleriniz nasıl da bayram gibidir. Biz büyükleriniz, gözlerinizdeki o bayram sevinci hiç dinmesin, yolunuz hep açık olsun diye çabalar dururuz. Ancak ne zaman umutsuzluğa kapılacak olsak. Siz çocuklarımızın gözlerine bakar yeniden yürekleniriz. En büyük derdimiz sizlere iyi bir gelecek hazırlamak, daha güzel daha berrak bir gökyüzünü yaşamanız için çabalarız. Yeşil ve tertemiz bir çevrede soluklanabilsin diye doğanıza, sağlıklı yetişsin diye bedenlerimize, özgürce fikirlerinizi söyleyebilin diye düşüncenize, size hem hayatı hem bilgiyi ulaştırabilsin diye öğretmeninize, barış içinde yaşayabilin diye vatanımıza sahip çıkabilmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

“İNANCIM SONSUZ”

Gümüş “Biz görevimizi yapıp sizi iyi yetiştireceğiz ki, gün gelir de tarih tekerrür ederse ve yine vatan topraklarına namert eller değmeye yeltenecek olursa ‘geldikleri gibi giderler’ diyecek azimde ve kararlılıkta, yüreği vatan sevgisi ile dolu liderler çıkabilsin diye aranızdan. Eğer bir gün bağımsızlığımız veya bütünlüğümüz tehlikeye girecek olursa, çıkın Samsun’dan yola diye, düşünün Amasya’da vatan diye, kenetlenin Erzurum’da, şahlanın Sivas’ta, toplanın vatan aşkıyla Ankara’da diye. Atalarımızın istiklal ve istikbal için kurduğu büyük millet meclisi aynı ruhla, vatan için hizmet etme sevdasıyla dolsun diye” ifadelerini kullandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz” sözünü anımsatan Gümüş “Memleketimin gökyüzünde gündüzleri dahi patlayabilecek kadar kuvvetli bir ışığınız olduğuna inancım sonsuz. Feda edebileceğimiz tek bir yıldızımız dahi yok. Bayramınız kutlu, geleceğiniz aydınlık olsun” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Fevzipaşa İlkokulu öğrencilerinden Elisa Kaya’nın “Dünya Çocuk Bayramı” isimli şiiri okumasının ardından, program ana sınıfı öğrencilerinin gösterile ile devam etti. Fevzipaşa İlkokulu öğrencilerinin Trakya yöresine ait hak oyunları gösterisi, Mevlana İlkokulu öğrencilerinden Şennur Tanrıverdi’nin “Hoş geldin 23 Nisan” adlı şiiri okumasının ardından Mevlana İlkokulu 1’inci sınıf öğrencileri gösterilerini sundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği ilköğretim okulları arası seksek, mendil  kapmaca, kaleli yakan top turnuvalarında, ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk’ konulu resim, şiir, İngilizce kelime oyunu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli,Belediye Başkanı Vahap AKay, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci tarafından verildi. Ödül töreninde Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kız öğrencilere ödüllerini verirken ellerini öpmesi dikkat çekti.Program sonunda programı sunan ve yöneten öğretmenleri protokol mensupları tebrik ederek günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi,Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Enver Bayram, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı,MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin,belediye Meclisi üyeleri, STK temsilcileri, gaziler,resmi kurum ve kuruluşların müdürleri, okul müdürleri ,öğretmen ve öğrenciler ile kalabalık bir halk kitlesi hazır  bulundu.

Haber/Seyit SÜREN-Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10