Kapaklı'da Başkan Demir isteklerini sıraladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin makam koltuğunu İbni Sina İlkokulu 2.sınıf öğrencisi Ecrin Demir'e devretti. Eğitim ve öğ

Kapaklı 23.04.2019 18:10:00 0
Kapaklı

Kapaklı İbni Sina İlkokulu 2-B sınıfı öğrencisi Ecrin Demir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kapaklı Belediye Başkanlığı makamını bir süreliğine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’den devraldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

İbni Sina İlkokulu 2/B sınıfı öğrencisi Ecrin Demir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kapaklı Belediye Başkanlık makamına oturdu. Kapaklı’nın daha da gelişmesi ve çocukların geleceği için önemli talimatlarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Ecrin Demir, “İlk önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e ve şu anda bu koltuğa oturma fırsatı veren Kapaklı Belediye Başkanımız satın Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ BELEDİYE BAŞKANLIĞI KUTSAL BİR GÖREVDİR”

Demir “Belediye Başkanlığı kutsal bir görevdir. Temelinde hizmet vardır. Belediye olarak bizler de çocuklarımızın güven içerisinde oynayıp eğlenceli vakit geçireceği, kendilerini geliştirebileceği oyun alanlarını düzenlemeyi, daha temiz bir çevrede yaşamak için yeşil alanların artırılmasını ve çevre temizliğine önem verilmesini, fabrika mesai değişim saatlerinde oluşan trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor, mevcut projelerimizi bu doğrultuda planlıyoruz. Halkımızın aileleri ile birlikte verimli vakit geçirebilecekleri sosyal alanların ve piknik alanlarının düzenlenmesi de yapacağımız çalışmalar arasında yer alıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.’ Bu sözden yola çıkarak eğitim – öğretimi her zaman ön planda tutacağımı ve okullarımıza her türlü desteği sağlayacağımı belirtmek isterim. Bunun için Özel Kalem Müdürümü arayıp talimat vermek istiyorum.” dedi.

TALİMATLAR VERDİ

Daha sonra özel kalem müdürüne talimatlar veren Demir” Kapaklı’mızdaki tüm okulların çevre düzenlemelerinin yapılmasını, çocukların sosyal – kültürel etkinliklere katılmasını sağlamak için ücretsiz araç temin edilmesini notlarınıza eklemenizi rica ediyorum. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri etkinliğe katıldığım Bahçelievler Mahallesi’ndeki İbni Sina İlkokulunun tespit edilen eksikliklerinin giderilmesini rica ediyorum. Bunlar; bahçedeki bankların ve çöp kovalarının sayısının artırılması, bahçeye bir kamelyanın yapılması ve okulun, öğrencilerin sportif faaliyetlerinin yapılacağı spor alanının düzenlenmesine destek verilmesidir.  Son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına varış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Tüm arkadaşlarımı sevgi ile kucaklıyorum.” diye konuştu.

ÖNERİLERDE BULUNDULAR

Ecrin Demir’in ardından makama geçen İbni Sina İlkokulu 2/F sınıfı öğrencisi Yağmur kartal ve 2/C sınıfı öğrencisi Kaan Zorlu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize teşekkürlerini iletti. Okullar başta olmak üzere Kapaklı ilçesi için bir takım önerilerde bulunan çocuklar, bu önerilerini Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e iletti.

HEDİYELER TAKDİM ETTİ

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ Çocuklarımızın düşünceleri bizler için çok önemli. Bu düşünceleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız. Sizlere daha güzel yarınlar hazırlamak için elimizden geleni yapacağız. Hem sosyal anlamda hem de eğitim anlamında ne ihtiyacınız varsa, bunları hayata geçirmek bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.Programın ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin minik öğrencilere hediyeler takdim etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10