Kapaklı Belediyesi'nden çocuk şenliği

Kapaklı Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla eski Belediye Meydanında Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Alanı dolduran yüzlerce çocuk, oyun parkı ve yüz boyama stan

Kapaklı 23.04.2019 18:12:00 0
 Kapaklı Belediyesi

Dün saat 12.00-17.00 saatleri arasında Eski belediye meydanında gerçekleştirilen programda çocuklar gün boyunca gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.

“ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN TEK BAYRAM”

Programda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “ 23 Nisan, herkes için farklı bir anlam ifade ediyor olabilir. Çocuklar için ayrı bir anlamı vardır, bizim nesil için farklı bir manası vardır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla birlikte Anadolu’nun ve Trakya’nın önde gelen isimlerini Ankara’da toplayarak 23 Nisan 1920 tarihinde o dönemin ilk Milli Meclisini hayata geçiriyor. Bu Milli Meclisin, o günün Anadolu coğrafyasında dolaşan karanlık bulutları dağıtmak için birlik ve beraberliği ifade eden çok önemli bir anlamı vardır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk şu sözü söylemiştir: ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Bu söz hala Mecliste yazar. Millet iradesi demokrasinin ta kendisidir. Atatürk 23 Nisan’ı neden çocuklara armağan etmiştir bilir misiniz? Orada çok ince bir mesaj var. 23 Nisan 1920, Milletin Meclisinin kurulduğu tarih. Milli irade… Çocukların, milli iradeye saygı duymasını istemiş. ‘Halkın sandıkta verdiği karara saygı duyun’ demiş. Dünyada, milli iradeye saygıyı, sevgiyi kutlama bayramı olarak bir tek Türkiye Cumhuriyeti çocuklara armağan etmiştir.

Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı bir kez daha kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazilerimize ise sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADILAR

Çetin’in konuşmasının ardından alanı dolduran yüzlerce çocuk oyun parkı ve yüz boyama standında animatör, sihirbaz ve kostümlü karakterler eşliğinde unutulmaz anlar yaşarken, etkinliğe katılanlara Kapaklı Belediyesi tarafından pamuk şeker, patlamış mısır ve dondurma ikramında bulunuldu.

Haber/Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10