Bu yıl ilk kez düzenlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteği ve himayesinde Türkiye'de ilk kez düzenlenen İstanbul Peynir Festivali İstanbul Kongre Merkezinde yapıldı.

Malkara 24.04.2019 19:29:00 0
Bu yıl ilk kez düzenlendi

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası ve Malkara Ticaret Borsası işbirliğiyle etkinliğe Malkara’yı Buğra Peynir Helvası, Naloğlu Peynircilik, Yaman Peynircilik ve Altay Kuruyemiş firmaları temsil etti.

İLK VE TEK COĞRAFİ İŞARETİNİ MALKARAYA KAZANDIRDIK

Türkiye’nin dört bir yanında süt ürünleri ve gıda firmalarının katıldığı etkinlik ile ilgili ortak açıklama yapan Malkara TSO Başkanı Ümran Bilgin ve Malkara TB Başkanı Atilla Ayaz, “İddiamız büyük “en lezzetli süt ürünleri Malkara’da üretiliyor”. Bu potansiyel doğrultusunda ürünlerimizin ulusal ve uluslararası çapta tanınması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Coğrafi İşaret sürecini tamamladık. Tekirdağ İlinin ilk ve tek coğrafi işaretini Malkaraya kazandırdık. Bu doğrultuda Ülkemizde tesis edilen büyük etkinliklere katılmaya, üyelerimizi de bu etkinliklere katılmaya teşvik ediyoruz. Festivale katılan tüm firmalarımıza İlçemizi layikiyle temsil ettikleri için teşekkür ederiz. Odamız ve Borsamız Malkara sevdasıyla çalışmaya devam edecek” dedi.

Haber: Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10