BAL'da sezon tamamlandı

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) 11. Grup'ta 2018-2019 Futbol Sezonu sona ererken, şampiyonluğu son haftalarda yakaladığı çıkış ile Modafenspor kazandı. 26 haftalık maratonu Modafenspor 55 puanla tamamlarken, s

25.04.2019 10:57:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Ligde 11.grupta 2019-2019 sezonu oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı.

 

ŞAMPİYON MODAFENSPOR OLDU

 

Son haftaya lider durumda giren Modafenspor evinde ligden düşen Kırklareli temsilcisi Kavaklıspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan ev sahibi ekip karşılaşmanın 14’üncü dakikasında Enes Yıldırım’ın penaltı golüyle karşılaşmada öne geçti. İlk devresi ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Enes Yıldırım ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında Kweku Asundzie Baffoe ve Yunus Emre Ayaz ile goller bulan ev sahibi ekip karşılaşmadan da 4-0’lık galibiyet ile ayrıldı. Modafenspor bu galibiyet ile puanını 55 yaparak sezonu şampiyon olarak tamamlarken, İstasyonspor ise sezonu 18 puanla tamamladı.

 

EDİRNESPOR’A GALİBİYET YETMEDİ

 

11'inci grupta son 2 haftada aldığı mağlubiyetle liderliği Modafenspor'a kaptıran ve şampiyonluk şansını zora sokan Edirnespor son hafta karşılaşmasında İstanbul'dan gelecek sevinçli haberi bekledi. Ligde sondan ikinci durumdaki Kavaklıspor'u ağırlayan Modafen spor sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılınca Edirnespor'un kendi sahasında Bigaspor karşısında aldığı 2-1'lik galibiyet şampiyon olması için yetmedi. Maçın başlama vuruşuyla sahada üstünlüğünü hissettiren Edirnespor ilk yarının topa hakım olan tarafı oldu. Edirnespor maçta aradığı golü 21'nci dakikada kaptan Uğur Kapısız'la buldu ve 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra maça ağırlığını koyan Edirnespor'un ikinci golü ise 43'üncü dakikada Uğurcan Köse'den geldi ve durum 2-0 oldu. İlk yarıda başka gol olmayınca Edirnespor soyunma odasına 2-0 üstün girdi. Maçın ikinci yarısına toparlanmış bir görüntüyle çıkan Bigaspor ilk 15 dakikada baskılı futbol oynadı. Bigaspor aradığı golü de bu dakikalarda buldu. 54'üncü dakikada Mehmet Yılmaz'ın ayağından gol bulan Bigaspor durumu 2-1'e getirdi. Maçın kalan dakikalarında gol sesi çıkmayınca Edirnespor maçtan 2-1 galip ayrıldı.Edirnespor sezonu 54 puanla ikinci sırada tamamlarken, Bigaspor ise 42 puanla ligde kalmasını bildi.

 

ÇORLUSPOR 1947 SÜPER AMATÖR’E DÜŞTÜ

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta haftanın en önemli karşılaşmasında Yeşilköyspor evinde Çorluspor 1947’yi konuk etti. Rakibini 2-1’lik skor ile mağlup eden Yeşilköyspor ligde kalan ekip olurken, Çorluspor 1947 ise bu mağlubiyet ile 1911 Çerkezköy Doğanspor’un kazandığı haftada ligden düşen İki takım açısından büyük öneme sahip karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçildi. İlerleyen bölümlere doğru ev sahibi ekip ataklar geliştirse de istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.  Karşılaşmanın ikinci devresinde ev sahibi ekip Çorluspor 1947 kalesinde ataklar geliştirdi. Karşılaşmanın 70’inci dakikasında gelişen Yeşilköyspor atağında Gani Balkan düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek ev sahibi ekibi öne geçirdi. Rakibi karşısında öne geçtikten sonra rahatlayan ev sahibi ekip Yeşilköyspor golden yedi dakika sonra Enver’in pasıyla hareketlenen Semih ile farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın son dakikalarında Çorluspor 1947 Mutluhan ile bir gol bularak umutlandı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Yeşilköyspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Rakibini 2-1’lik skor ile mağlup eden Yeşilköyspor Bölgesel Amatör ligde kalan ekip olurken, Çorluspor 1947 ise bu mağlubiyet ile 1911 Çerkezköy Doğanspor’un kazandığı haftada ligden düşen ekip oldu.

 

MUCİZEYİ GERÇEKLEŞTİRDİK

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta hafta sonunda oynanan karşılaşmaların ardından sezon sona erdi. Son üç haftaya Çorluspor 1947’nin altı puan gerisinde yer alan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor mucizeyi gerçekleştirdi. Temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor son maçta konuk olduğu Çanakkale Dardanelspor’u 2-1 mağlup etti ve sezonu 1947 Çorluspor’un üstünde tamamlayarak play out oynamaya hak kazandı. Çanakkale deplasmanında rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan temsilcimiz ilerleyen bölümlere doğru Bayram ile golü bularak öne geçmesini bildi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı İstanbul’da oynanan Yeşilköyspor-Çorluspor 1947 maçından haberde bekleyen 1911 Çerkezköy Doğanspor karşılaşmanın ikinci devresine fırtına gibi girdi. 49’uncu dakikada gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor atağında topla buluşan Bayram düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek 1911 Çerkezköy Doğanspor’u karşılaşmada öne geçirdi. Gelen golle birlikte büyük moral bulan temsilcimiz kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Sağlı sollu ataklarla Çanakkale Dardanelspor kalesine yüklenen temsilcimiz arzuladığı gole ise karşılaşmanın 81’inci dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Yunus şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek 1911 Çerkezköy Doğanspor’u karşılaşmada bir kez daha öne geçirdi. Kalan dakikalarda ise kontrollü bir futbol ortaya koyan 1911 Çerkezköy Doğanspor karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılmasını bildi. İstanbul’da en yakın rakibi Çorluspor 1947’nin Yeşilköyspor’a mağlup olmasıyla birlikte karşılaşmadan üç puan ile ayrılan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor mucizeyi gerçekleştirdi. Son üç haftaya Çorluspor 1947’nin altı puan gerisinde giren temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor son üç maçını kazanıp, rakibinin puan kaybetmesiyle birlikte ligde kalmasını bildi.

 

KARTASPOR’A GALİBİYET YETMEDİ

 

Ligden geçtiğimiz hafta düşen Adaspor ise evinde İstanbul temsilcisi Kartalspor’u konuk etti. Karşılaşmanın 6’ıncı dakikasında konuk ekip Kartalpor Okan ile bir gol bularak öne geçti. Golün şokunu üzerinden atan ev sahibi ekip Adaspor 22’inci dakikada Ömer ile skoru eşitledi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın 27’inci dakikasında Ali Berke bir gol daha kaydederek konuk ekip Kartalspor’u bir kez daha öne geçirdi. İkinci devrenin hemen başında ev sahibi ekip Adaspor Batuhan ile skoru bir kez daha eşitledi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında ligde kalma adına galibiyete ihtiyacı olan Kartalspor 56’ıncı dakikada Serkan Bozkurt ile bir kez daha öne geçti. Kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya konuk ekip Kartalspor Emrah Güden ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 4-2 galip ayrıldı. Kartalspor ligi 50 puanla beşinci sırada tamamlarken, Adaspor ise sezonu 34 puanla tamamladı.

 

TEKİRDAĞSPOR MAĞLUBİYET İLE KAPATTI

 

Ligin rahat takımlarından Tekirdağspor ise son hafta karşılaşmasında evinde Uzunköprüspor’u konuk etti. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde daha atak bir futbol ortaya koyan konuk ekip Uzunköprüspor karşılaşmanın 87’inci dakikasında Emrah Kaya ile bir gol bularak karşılaşmadan da 1-0 galip ayrılmasını bildi. Uzunköprüspor bu galibiyet ile sezonu 30 puanla tamamlarken, Tekirdağspor ise 31 puanla dokuzuncu sırada kendisine yer buldu.

 

ÇENGELKÖY SON DAKİKALARDA LİGDE KALDI

 

Bu sezon oynadığı tüm karşılaşmaları kaybeden İstasyonspor ise sezonun son karşılaşmasında evinde Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’yi konuk etti. Ligde kalma adına önemli bir maça çıkan konuk ekip karşılaşmanın 10’uncu dakikasında Serdar Öz’ün ayağından bulduğu golle öne geçmesini bildi. Cesur bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip İstasyonspor Okan Şahin ile bir gol bularak skoru eşitlemesini bildi. İlk devresi karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlanan karşılaşmanın ikinci devresine iyi başlayan konuk ekip Kadir ile bir gol bularak tekrar öne geçti. Oyun disiplininden kopmayan ve güçlü rakibi karşısında denk bir futbol ortaya koyan İstasyonspor 84’üncü dakikada Okan ile skoru yeniden eşitledi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın uzatma dakikalarında Özgür Arslan ile gol bulan Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş karşılaşmadan da 3-2 galip ayrılmasını bildi. Karşılaşmada İstasyonspor’dan Sergen ve Görken, Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’den Reha ve Erdem kırmızı kart gördüler.Oynadığı 26 maçın hepsini kaybeden İstasyonspor ligi puansız kapatırken, Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş ise önemli galibiyet ile sezonu 50 puanla tamamladı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10