Tekirdağ'da bir ilk olma özelliğine sahip

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Tekirdağ İli Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarının Hazırlanması" çalışmaları başlatıldı. Toplantıda açılış konuşmas

Tekirdağ 28.04.2019 15:31:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Avrupa Birliği "Çevresel Gürültü Direktifi"  ve 2872 Sayılı Çevre Kanuna bağlı olarak, il genelinde gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Tekirdağ İli Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarının Hazırlanması çalışmaları kapsamında "Tekirdağ İli Gürültü Eylem Planı" açılış toplantısı düzenlendi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Tekirdağ Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Şube Müdürü Nuray Hüsmen ile Mühendis Esin Türkel, TESKİ Genel Müdür V. Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan V. Serap Uluç, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Deniz Bozdoğan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin ve resmi kurum temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

 

"BU ALANDA YAPILAN ÇALIŞMALAR TEKİRDAĞ'DA BİR İLK"

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan V. Serap Uluç, "Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi olarak 2014 yılından bu yana doğayı korumak ve yeni nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek için çevre alanında yaptığımız çalışmaları bir program dâhilinde adım adım ileri götürüyoruz. Avrupa Birliği "Çevresel Gürültü Direktifi" ve 2872 sayılı Çevre Kanunu çerçevesinde çevresel kaynaklardan yayılan gürültü emisyonuna sınırlamalar getirilmiştir. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini doğrudan ilgilendiren gürültü kirliliğinin ortadan kaldırılması amacıyla bir dizi çalışma yaptık. Bu alanda yapmış olduğumuz çalışmalar Tekirdağ ilinde bir ilk olma özelliğine sahiptir. Proje kapsamında Tekirdağ genelindeki yerleşim ve eğlence yerleri ile sanayi tesisleri, kara ve demiryollarının gürültü düzeylerini ve gürültüye maruz kalan yerleşim yerlerini gösteren sıcak noktaları belirledik. Çevresel faktörler nedeniyle oluşan gürültünün insan sağlığı ve huzuru üzerindeki olumsuz etkilerini göz önüne alarak hayata geçirdiğimiz projeyi bugünkü açılış toplantısında sizlere sunuyoruz. Bu sunumdan sonra sizin de görüşlerinizi alarak gerekli kontrolleri ve düzenlemeleri yaptıktan sonra hazırlayacağımız raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunacağız. "Temiz Bir Çevre Gülen Bir Çehre" sloganıyla kentimizin tüm paydaşları ile el ele vererek çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

SUNUM YAPILDI

 

Serap Uluç'un konuşmasının ardından kurum bünyesinde görev yapan teknik personel, gürültü kirliliğini önlemek amacıyla yapılan çalışmalar ve projenin ileriki aşamaları hakkında bir sunum yaptı. Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından Tekirdağ İli Gürültü Eylem Planı Açılış Toplantısı sona erdi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10