Muhtarlık, demokrasinin en yalın şekliyle uygulandığı sistemdir

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilerek mazbatasını alan Malkaralı ve Hayrabolulu muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan muhtarlığın, demokrasinin e

Tekirdağ 28.04.2019 16:07:00 0
Muhtarlık, demokrasinin en yalın şekliyle uygulandığı sistemdir

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde seçilerek mazbatasını alan Malkaralı muhtarlarla bir araya geldi. Malkara Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda  yapılan toplantıya Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutan Albay Şahin Karakaş, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

“SİZLER, BİR KÖPRÜSÜNÜZ”

 

Malkara Kaymakamı Erkan Karahan tarafından muhtarlara mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili eğitim verilmesinin ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Öncelikle yeni seçilen ve tekrar seçilerek göreve devam eden muhtarlarımıza hayırlı olsun diyorum. Muhtarlar ve muhtarlık müessesesi, Türk idari yapısında önemli bir teşkilattır. İdari teşkilatın en küçük biriminin başında bulunan kişilersiniz ve seçimle geliyorsunuz. Sizlerin seçimi; belediye başkanının seçimi, milletvekili seçimi gibi değil çünkü partiler sizleri aday gösteremiyor. Bu demokrasinin doğrudan uygulandığı bir sistem demektir. Muhtarlık, demokrasinin en yalın şekliyle uygulandığı sistemdir. Sizler, seçildiğiniz yerde oranın genel ihtiyaçlarını bize bildirmek için bir köprüsünüz. Yardıma muhtaç kişileri, engelli bireyleri, okumak isteyip de okuyamayanları, bizlere haber vermek görevinizdir. Sizler bizlere haber vereceksiniz ki, bizler mahallelerimizin sorunlarıyla ilgilenebileceğiz. “ dedi. Ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım’a iletti.

 

HAYRABOLULU MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

 

Vali Aziz Yıldırım, Malkara ziyaretinin ardından Hayrabolu’da muhtarlarla bir araya geldi. Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Hayrabolu Kaymakamı Mehmet Sülün, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutan Albay Şahin Karakaş, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, İlçe Müdürleri ve Muhtarlar katıldı.

 

MAHALLERİMİZDE BİR SORUN OLDUĞU ZAMAN İLK SORACAĞIMIZ KİŞİ, SİZSİNİZ

 

Hayrabolu Kaymakamı Mehmet Sülün tarafından muhtarlara mevzuat ve Muhtar Bilgi Sistemi ile ilgili eğitim verilmesinin ardından konuşan Vali Yıldırım; ”Burada bir eğitim aldınız. Böylece hangi durumlarda nereye müracaat edebileceğinizi, kimden yardım talep edebileceğinizi öğrenmiş oldunuz. Bu, bizim içinde sizler içinde önemlidir. Bizim açımızdan çok kıymetlisiniz. Mahallerimizde bir sorun olduğu zaman ilk soracağımız kişi, sizsiniz. Birtakım kamu hizmetlerinin sağlanmasında ve kalitesinin yükseltilmesinde birtakım görevleriniz vardır. Kamu hizmetlerinde yaşanan eksiklikleri, sıkıntıları bize bildirmek durumundasınız. Bunları bizlere bildirirseniz, bizde elimizdeki imkanlar doğrultusunda, bir planlama dahilinde bu sıkıntıları gidermeye gayret gösteririz. “ dedi. Ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım’a iletti.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10