STK'lar çocuk istismarını kınadı

Son günlerde ülke genelinde meydana gelen çocuk tacizleri ve tecavüzlerine karşı vatandaşların tepkisi giderek artarken Çerkezköy'de de bulunan sivil toplum kuruluşları çocuk istismarına yönelik bası

Çerkezköy 29.04.2019 16:38:00 0
STK

 

Çerkezköy belediye önünde pazar günü saat 17.00’de yapılan basın açıklamasına, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Cengiz Memiş,  Belediye Başkan Yardımcısı ve Çerkezköy Samsunlular  Dernek Başkanı Enver Bayram, Belediye Meclisi üyeleri,Tekirdağ Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu ve dernek yönetimi, Tekirdağ Sivaslılar Derneği Başkanı Ahmet Yıldız ve Dernek yönetimi, Trakya Yozgatlılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Osman Karadavut, Çerkezköy Yozgatlılar Derneği Başkanı Emin Sungur,Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay ve dernek yönetimi,  Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın ve dernek yönetimi,Çerkezköy Malatyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Esat Deniz ve dernek yönetimi,Çerkezköy Ordulular Derneği Başkanı ve Çerkezköy Belediye Meclisi Üyesi Beytullah Coşkun,Çerkezköy Genç Erzurumlular Derneği Başkanı Selçuk Sifil, ve dernek yönetimi,  AHDE Vefa Derneği  Tekirdağ İl Başkanı Mustafa Tokgöz ve dernek yönetimi,Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği Başkanı Turgut Fiş ve dernek yönetimi,Ak Parti Çerkezköy İlçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi ve Kadın kolları, MHP Çerkezköy ilçe Yönetimi,İYİ Parti Çerkezköy İlçe yönetimi,Türk-İş Tekirdağ il temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve Türk Metal Sendikası üyeleri ile vatandaşlar katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hasan Hatipoğlu, Çerkezköy’deki sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan basın açıklamasını okudu.  Hatipoğlu,  “ Hiç kimse bir araya gelerek çocuklara istismar edilmesini makul, mazur gören bir insana ya da kuruma kimse makul bakmaz. Hiç kimse tecavüzün bir suç olmadığını söylemez ve söyleyemez. Geçtiğimiz günlerde çok acı verici olaylara tanık olduk, 5 yaşındaki bir çocuğumuza, bir meleğimize, ahlak tanımaz merhametten yoksun vicdansız bir sapık tarafından cinsel saldırıda bulunuldu, yine bir çocuğumuz başka bir memlekette katledildi, geçtiğimiz ay başka bir çocuğumuz, geçtiğimiz sene başka bir çocuğumuz. Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün küçük hanımlar küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak  sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız, sizlerden çok şey bekliyoruz.’diyerek geleceğimiz olan çocuklarımıza ne kadar değer verdiğini belirtmiştir.  Bu nedenle Çocuklarımızın her biri bir melek ve hepimizin geleceğidir” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ÇALIYORLAR

 

Hatipoğlu,“Ancak;Atatürk’ün küçük hanımlar küçük beyler dediği evlatlarımızın,her yıl 12 bin tanesi cinsel istismara.Her yıl 25 bin tanesi aile içi şiddete  yine her yıl 310 bin tanesi uyuşturucu kullanımına maruz kalmaktadır.Bu böylemi sürecek?. Çocuklarımızı öldürüyorlar,çocuklarımıza tacizde bulunuyorlar, çocuklarımızın geleceğini,özgürlüğünü çalıyorlar.Her kaçırılana her öldürülen çocukla bizimde geleceğimiz öldürülüyor.Çocuklar bizim geleceğimiz yarınımız her şeyimiz.Çocuklar evde büyümez,çocuklar parkta bahçede büyür, sokakta büyür.Biri gelsin çocukların özgürlüğünü çalsın,devlette ona mükafat versin ve beslesin,beslesin salsın.Ama artık beslemesin,çünkü biz yorulduk,çaresizlikten yorulduk,korumaktan endişe etmekten yorulduk.Yeter  artık. Canımız, gözümüzün nuru,kalbimizin ta içi,öpmeye kıyamadığız,dünümüz,yarınımız,geleceğimizin teminatı çocuklarımızı haysiyetsizin biri gelip alacak diye korkmaktan yorulduk.Artık biz korkmak istemiyoruz,artık bu onursuzlar korksun istiyoruz,onlar yok olsun istiyoruz”dedi.

 

YETKİLİ MAKAMLARA DA SESLENİLDİ

 

Yetkili makamlara seslenen Hatipoğlu, “Bu insanlık dışı vahşeti,bu ahlak dışı caniliği artık bitirin.Artık bu durumları  görmenizi istiyoruz, toplumun bu derin yaralar nedeniyle içten içe kaynadığını görmenizi bekliyoruz. Çocuklarımız, çocuklarımızın geleceği, bizim geleceğimiz ölürken buna sebep olan adi vicdansız merhametsiz kişilerle bu dünya üzerinde aynı havayı soluyamaya devam etmek istemiyoruz. Biz buna mecbur değiliz, artık hangi kanun çıkacaksa çıksın ve bu insanlık dışı mahluklar artık yok olsun istiyoruz. Artık bu sesleri,o masumların seslerini herkes duysun istiyoruz. Peygamber efendimizin dediği gibi” evlat kokusu cennet kokusudur.Yüce rabbimizin bize emaneti olan cennetin anahtarı çocuklarımıza,evlatlarımıza sahip çıkalım.Artık bu caniliğe ve vahşete sessiz kalmayalım.Suçlular toplum vicdanını rahatlatacak cezalar almadan susmayalım,çocuklar susar ama ayrık biz susmayalım” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10