Ev hanımlarının dönem sonu sergisi açıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Bağlık Mahalle Evi ile Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde ev hanımlarına yönelik düzenlenen kursların dönem sonu sergileri dün düzenlenen tören

Çerkezköy 29.04.2019 17:11:00 0
Ev hanımlarının dönem sonu sergisi açıldı

Serginin açılışında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ 6 aylık emeğin sonucu ortaya çıkan eserlerin dönem sonu sergisine hoş geldiniz. Bu sergide emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İnşallah bu kursları Halk Eğitim Merkezi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile daha da arttırmayı hedefliyoruz. Derdimiz, tasamız, temennimiz mahallemizdeki kadınlarımız bir araya gelsin, kendi emeklerini ortaya çıkarsınlar istiyoruz.Mahalle evlerimizin başlangıç amacı da budur. Mahallemizdeki kadınlar bir araya gelsin, kadın dayanışması ortaya çıksın, emeklerimizin ortaya çıkacağı işler meydana gelsin, sonra bunları sunalım, ekonomiye katkı sağlayalım gibi düşüncelerle adım adım beş yılda bugünlere geldik.   Şimdiki hedefimiz daha da güzel işlerle, kadınlarımızı daha da fazla alanda bir araya getirmek ve bu emekleri ortaya çıkarmak. Sonrada bu emeklerin satışına uygun olanları da yine mahalle evimizin kadınlarına geri kazandırmak gibi hedefimiz olacak yeni dönemde inşallah. Desteklerini esirgemeyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a da teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

ÇİNİ KURSUNUN AÇILIŞINA DA KATILDI

 

Akay’ın konuşmasının ardından Bağlık mahalle evinde düzenlenen Dikiş, Nakış, Rölyef ve Hediyelik Eşya kurslarının dönem sergisi açıldı. Açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay,Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, mahalle evi kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı. Bağlık Mahalle Evi’nin dönem sonu sergisinin açılışının ardından Akay ve beraberindekiler Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde Çini Kursu’nun dönem sonu sergisinin açılışına katıldı.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10