İhtiyaç sahipleri için seferber oldular

Milli Eğitim Bakanlığınca iki yıl önce başlatılan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında Çerkezköy'de Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eÄ

Çerkezköy 29.04.2019 17:32:00 0
İhtiyaç sahipleri için seferber oldular

Çerkezköy’de Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında lise öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.

 

İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORLAR

 

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri Beyhan Karaca, Aytuğba Çetiner, Nilay Kaya, Hasan Kurtuluş, Ahmet Akar, Gökhan Yeşil, Zeynep Çetin ve toplam 30’a yakın öğrenci Çerkezköy’de Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında ihtiyaç sahibi aileleri ve yaşlıları ziyaret ederek, evlerinin boya, badana, temizlik ve tamirat gibi tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

EVLERİ TEMİZLİYORLAR

 

İhtiyaç sahibi ailelere destek olan öğrenciler, bir yandan gönülleri fethederken, bir yandan da mesleki açıdan kendilerini geliştirmenin mutluluğunu yaşıyor. proje kapsamında önce kimsesiz, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi ailelerin tespit edildiğini sonrasında öğrencilerin bu ailelerin evlerine giderek gerekli tamirat ve tadilatları ücretsiz yaptıklarını dile getiren öğretmenlerden Beyhan Karaca “ Tekstil teknolojisi ve mekatronik alanlarında eğitim alan öğrenciler tarafından evin temizliği yapıldı. Tekstil teknoloji öğrencileri evin perde, yatak örtüsü gibi ev tekstil ürünlerini kendi dokudukları kumaşlarla oluşturdular.  Yatak, ranza gibi malzemeleri de ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Mekatronik öğrencileri ise evin baştan aşağı elektrik aksamlarını kontrol edip, arızalarını giderdiler” dedi.

 

“SEVİNCE ORTAK OLDUĞUMUZ İÇİN MUTLU OLUYORUZ”

 

Proje kapsamında Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde yalnız yaşayan bir vatandaşın evinde tamirat gerçekleştirdiklerini ifade eden öğretmenlerden Ahmet Akar “ Bu proje, öğrencilerimizin sahada bilgi ve becerilerini geliştirmelerini sağlamanın yanı sıra onların vatandaşlarımıza yardım etmelerine de fırsat oluşturuyor. Bu proje kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerimize öğrencilerimiz tarafından destek veriliyor. Özellikle ailelerimizin evlerindeki eksiklikler tespit edilerek bunlar gideriliyor.  Projede emeği ve katkısı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte benzer bir şekilde bu çalışmalar devam edecektir. İhtiyaç sahibi ailelerimizin de çok güzel tepkisi oluyor, öğrencilerimize karşı çok seviniyorlar. Bizlerde böyle bir sevince ortak olduğumuz için mutlu oluyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10