İlk yönetim kurulu toplantısı yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi Teknopark, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Bölgesi'nin tüm Ticaret Borsaları ve tohumculuk firmalarının işbirliği ile kurulan Tekirdağ NKÜ Trakya Tohum A.Ş.'nin ilk yönetim

Tekirdağ 1.05.2019 09:00:00 0
İlk yönetim kurulu toplantısı yapıldı

39 Ortaklı bir proje olan Namık Kemal Üniversitesi Trakya Tohum A.Ş. tarafından ilk yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Namık Kemal Üniversitesi’ndeki bilimsel çalışmaları Trakya Bölgesi’ndeki özel sektör ile buluşturarak, “yerli ve milli tohumculuğu” hayata geçirmek için yapılan toplantıya Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin başkanlık etti.  

 

İZLENECEK YOL HARİTASI ÇİZİLDİ

 

İlk yönetim kurulu toplantısında; Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Uzman Elif Öztüfekçi, Tekcan Tohumculuk Ltd. Şti. Şirket Müdürü Kadir Han Tekcan, Tarar Un ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti. sorumlusu Birol Tarar ile Yeminli Mali Müşavir Mehmet Sabri Yüce’den oluşan yönetim kurulu, kurulan şirketin omurgası ve izlenecek yol haritası çizildi.

 

TOHUMCULUK KONUSUNDA ÖNCÜ OLUNMAK İSTENDİĞİ VURGULANDI

 

Toplantıda katma değeri yüksek olan ürünlere yönelik Ar-Ge çalışmalarının alt yapısı oluşturulması amaçlanırken ön bilgilendirme ve planlanan çalışmalara dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Tekirdağ NKÜ Trakya Tohum A.Ş.’nin nihai tüketicisi olan Türk çiftçilerine yerli ve milli tohuma ulaşma imkanı sunulurken, kurulan özel sektör ve kamunun bir arada olduğu bu şirketin uluslar arası firmalarla rekabet edebilecek tohumculuk konusunda öncü olunmak istendiği vurgulandı.

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10