Tanışma çayında bir araya geldiler

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği tarafından tanıtım, tanışma ve kaynaşma çayı etkinliği düzenlendi. Çay etkinliğinden elde edile gelirin yardıma ihtiyacı olan kadınlara ve yaşlılara ram

Çerkezköy 1.05.2019 18:10:00 0
Tanışma çayında bir araya geldiler

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile çay etkinliğinde açılış konuşmasını yapan Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt, “Birlikten kuvvet doğar sözü ne kadar da doğru. Bunun göstergesi sizlersiniz. Hanımlar artık yalnız kurulmuş bir kadın derneğiniz var. Sorunlarınız olduğunda uzanan el olma yüreğinize bir nebze su serpme ve çözüm üretmek için her zaman yanınızda olacağız” dedi.

DERNEĞİN AMACI

Derneğin kuruluş amacının her kültürden her kesimden her gönülden kadını bir araya getirerek güç birliği oluşturmak, farklı fikirlerle zenginleşmek olduğunu ifade eden Bozkurt, “Kadını güçlendirmek, geliştirmek, geliştirmek istiyoruz. Kadın güçlendiğinde ezmek için değil, ezilmemek için kullanır gücünü. Kadın kendini geliştirmeli, kendine yeterli hale gelmeli ki onurlu bir şekilde ayakta durabilsin” dedi.

DERNEĞİN MİSYONU, VİZYONU VE DEĞERLERİ

Derneğin misyonunun kadının kalkınması yolu ile maddi, manevi kalkınması için çalışmak, bu konuda yardımlaşma ve dayanışma sağlamak amacı ile politikalar belirlemek ve girişimcilik kültürünü kadınlar arasında yaymak ve kadını güçlendirerek pozitif değişim sağlamak olduğunu ifade eden Bozkurt, “ Vizyonumuz   kadınlar için önde gelen iletişim ve  gelişim ağını oluşturarak sosyal ve kültürel alanda etkili bir sivil toplum kuruluşu olmak. Değerlerimiz, gönüllü kadın kuruluşlarıyla güçbirliği oluşturmak. Tüm STK’larla işbirliğinde olmak. Kadınların ekonomik sosyal ve kültürel yönden gelişmesini sağlamak. Kadının gelişimi yoluyla çocukların topluma yararlı mutlu bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak. Kadınlar arasında kültür sanat ve sosyal alanlarda iş birliği sağlamak yaşlı kimsesiz yoksul kadınlara dayanışma içinde destek olmak” dedi.

PROJE VE PROGRAMLAR

Proje ve programlar hakkında da bilgi veren Bozkurt, “Kişisel eğitimleri, evlilik öncesi eğitimler, anne baba adayları eğitimleri, çocuk bakım eğitimi, genel sağlık konularında eğitimler, hijyen eğitimi, madde bağımlılarıyla mücadele eğitimleri, hasta, yaşlı bakım eğitimi, kültür sanat dalında eğitimler, ev ekonomisi eğitimi, spor aktiviteleri, mutfak atölyesi, el sanatları atölyesi, girişimcilik eğitimleri düzenleniyor. Ayrıca etkinliklerimizin içinde kermes düzenlemek, tükenmeye yüz tutmuş meslekleri genç nesillere aktarmak ve genç nesillerle yaşlı nesilleri bir araya getirerek geçmişi geleceğe taşıyarak köprüler oluşturmak da yer alıyor. Derneğimizin geleceğinin şekillendirilmesinde potansiyel üyelerin bakış açısı en az üyelerin ki kadar kıymetlidir.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Bozkurt’un konuşmasının ardından yetim çocuklara gelir toplamak için çekiliş düzenlendi. Çocuklar için palyançoların bulunduğu etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlenirken, kadınlar ise sahne alan Sibel Yıldırım’ın şarkıları ile gönüllerince eğlendi.  

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10