Emniyet'ten basın mensuplarına kahvaltı jesti

Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, bugün Yeşilçam Cafe'de basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Tekirdağ ilçelerinde en az faili meçhul olayların Kapaklı'da olduğunu ka

Çerkezköy 2.05.2019 15:03:00 0
Emniyet

Bugün saat 09.00’da gerçekleşen kahvaltıya Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, komiserler Bilgin Kırak, Mustafa Köse, İbrahim Altay ile basın mensupları katıldı.

 

“BU TARZ PROGRAMLARI SIKLAŞTIRACAĞIZ”

 

Kahvaltıda konuşma gerçekleştiren Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu “ Basın mensuplarımızla bu tarz programları sıklaştırmak istiyoruz. Öncelikle bu kahvaltı programında bizlere eşlik ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tip toplantıları geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Hem ilçemizdeki siz değerli basın mensupları ile irtibatta olmak hem de sizleri tanımak bizim için önemlidir” açıklamasında bulundu.

 

“EN AZ FAİLİ MEŞHUL OLAN İLÇEYİZ”

 

Basın mensuplarının ilçe genelindeki asayiş olaylarıyla ilgili soru yöneltmesi üzerine konuşan Terzioğlu “ İlçemizde asayiş oranlarını kontrol altına alabilmek için çok tedbirli çalışıyoruz. Karakoldan kısarak bir asayiş ekibimizi kurduk. Şuan da bir ekibimiz sürekli bilgi toplama, suç araştırma yönünde çalışmalar sürdürmektedir. Diğer bir ekibimiz de hırsızlıklar ve faili meçhul olaylarla ilgileniyor. Bu nedenle Tekirdağ’da en az faili meçhulü olan ilçe Kapaklı, olay aydınlatmada bir numarayız. Suç oranlarını geçen yıl ile aynı oranda tutmayı başardık, hatta azımsanmayacak bir oranda azalma olduğunu da söyleyebilirim. Ayrıca iş kazaları, faili olmayan olaylar gibi şeyler de var” açıklamasında bulundu.

 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

 

Uyuşturucu ile mücadelede de kararlı adımlar attıklarını ifade eden Terzioğlu “ Uyuşturucu ile mücadelede ilçe genelinde sıkı bir denetleme yapıyoruz. Resmi ekiplerimiz daha önceden de ring halindeydi fakat biz biraz daha bu konunun üzerine düşüyoruz. Emniyet ekiplerinin birinci görevi önleyiciliktir, önleyemiyorsak da faillerini yakalamaktır. Şuanda önleyici bir konumdayız. Tabi araç ve personel sayımız yeterli duruma geldiğinde inşallah daha aktif olacağız. Yine de geçen seneye göre büyük bir ilerleme kat ettik” dedi.

 

  “DAHA İYİ İŞLER ÇIKARTACAĞIZ”

 

Terzioğlu “ Kapakıl’da emniyet bölgesinde beş mahallemiz var. Cumhuriyet Mahallemiz Trakya’nın en büyük mahallesi konumunda ve 32 bin nüfusu var. Türkiye’de 250 ilçede büyük bir mahalle. Bu gibi durumlarda her mahalleye bir ekibi zimmetleme düşüncemiz var. Personellerimiz kapı kapı, sokak sokak mahalleye hakim olduğunda daha iyi işler çıkaracağız. Şuanda da en azından her ekibe Kapaklı’ya hakim kişileri koymaya özen gösteriyoruz. Bu olayın gerçekleştiği mevkiye müdahale etme hızımızı iyileştiriyor. Nasıl ki sağlık hizmetlerinde ambulanslar saniyelerle yarışıyorsa, bizde de saniyelerle olayların failini yakalamak açısından zaman önemlidir” diye konuştu.

 

“ALKOLLÜ ARAÇ KULLANANA TAVİZ YOK”

 

Trafikte alkollü araç kullananlara taviz vermediklerini kaydeden Terzioğlu “ Benim en çok dikkat ettiğim konulardan birisi de alkollü araç kullanmadır. Arkadaşlara talimatım var hiçbir şekilde, kim olursa olsun müsamaha gösterilmeyecek. Alkol alan kişi aracının başına çıkmayacak. Çağıracak bir arkadaşını ya o sürecek ya da taksi ile gidecek. Hiç kimsenin başka birinin hayatını bitirmesine ya da sakat bırakıp zindan etmesine hakkı yok.’’ Diye konuştu.

 

“KAPAKLI’YI 24 SAAT İZLİYORUZ”

 

Kapaklı genelini 35 hareketli, 105 sabit kamera ve 5 plaka tanıma sistemi ile 24 saat izlediklerini kaydeden Terzioğlu, yeni emniyet binasıyla ilgili de bilgi verdi. Yeni Emniyet Müdürlüğü yerinin 2019 yatırım programına alınması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Terzioğlu “ Yeni Kaymakamlık binasının yanında bulunan alanda zemin kat ile birlikte 3 katlı emniyet binası yapılması planlanıyor. Selçuklu mimarisiyle tasarlanan emniyet binamızın içinde helikopter pisti de olacak” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10