Şehit Mustafa Baykuş'u mezarı başında andılar

3 Mayıs 1999 tarihinde Bingöl'de vatani görevini yaparken teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Mustafa Baykuş'un ölümünün 20'nci yıl dönümünde mezarının başÄ

Çerkezköy 3.05.2019 19:48:00 0
Şehit Mustafa Baykuş

3 Mayıs 1999 tarihinde Bingöl’de teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Mustafa Baykuş’un adının yaşatıldığı okulun minik öğrencileri, şehidi ölümünün 20’nci yıldönümünde kabri başında dualarla andı.

KABRİ BAŞINDA ANILDI

Bingöl’ün Yayladere İlçesi’nde teröristlerle girilen çatışmada 3 Mayıs 1999’da şehit olan Çerkezköylü Piyade Er Mustafa Baykuş, ölümünün 20’inci  yıldönümünde kabri başında anıldı. Çerkezköy Şehitliği’nde gerçekleştirilen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürleri Yusuf Hayri ve Yılmaz Oğur, Mustafa Baykuş İlkokulu Müdür Yardımcıları Caner Gündoğdu, Filiz Durmuş, rehber öğretmenleri Ümit Solak ve Sevgi Sezen ile öğrenciler katıldı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Okulun anasınıfı öğrencilerinin harçlıklarından biriktirerek aldıkları Türk bayrağı şehidin annesi Kezban Baykuş’a teslim edildiği programda 2’nci sınıf öğrencilerinden Mustafa Kırık’ın okuduğu’ Şehidim’ şiiri duygu dolu anlar yaşattı.

“MEKANLARI CENNET OLSUN”

Programda konuşan Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu Müdür Yardımcısı Caner Gündoğdu “ Ülkemizin bağımsız bütünlüğü için; vatan, millet, bayrak ve ezan uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan yiğitlerimizi, ülkemizin esenliği ve güvenliği için canlarını feda eden vefakar şehitlerimizi Şehit Mustafa Baykuş nezdinde minnet ve şükran ile anıyorum. Onlar kahramandı, cesurdu, onlar gerektiği için canlarını büyük Türk milleti için verdiler. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Rabbim tüm şehitlerimizden razı olsun” dedi.

“VATANIMIZ SAĞOLSUN”

Hacı Fahri Zümbül Camii müezzini ve okulun Din Kültürü Öğretmeni Ümit Oruç’un okuduğu Yasin-i Şerif’in ardından Şehit Mustafa Baykuş için dua edildi. Şehidin annesi Kezban Baykuş ile babası Süleyman Baykuş, protokol üyelerine ve minik öğrencilere teşekkür ederek “ Vatana bir evlat feda ettik ama bir sürü evlat kazandık. Vatanımız sağ olsun” dediler.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10