20 proje görücüye çıktı

Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Çerkezköy 4.05.2019 09:47:00 0
20 proje görücüye çıktı

Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde düzenlenen programa Kaymakam Atilla Selami ABBAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜMÜŞ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf HAYRİ, Yılmaz OĞUR ve Mehmet Fatih KOCABAŞ, okul-kurum müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

60 ÖĞRENCİ GÖREV ALDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi Coğrafya Öğretmeni Murat Gök, “Fuarda 1 Türk Dili Edebiyatı, 4 Biyoloji, 5 Fizik, 5 Kimya ve 5 Matematik alanında 20 projede toplam 60 öğrenci görev aldı. Yapılan çalışmalardaki temel amaç öğrencilerin soru ve problemlerini günlük hayatla bağdaştırarak, problemlerine eğlenceli ve etkin çözümler bulmalarını sağlamak ve öğrencilerde var olan proje hazırlamadaki zorluk, sıkıcılık ve buna benzer önyargıları yok etmektir” ifadelerine yer verdi.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Gök’ün konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlenen “Bilim Işığında Geleceğe Genç Bakış” Fen Liseleri 3. Ulusal öğrenci kongresinde Fizik öğretmeni Selçuk Özel’in danışmanlığında, Ömer Bedirhan ve Hüseyin Bakican Aksoy’un hazırladığı “Sabit Kanatlı Uçaklarda Uçuş Dinamikleri ve Kompozit Malzemeler” konulu proje, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. tesislerinde yapılacak uygulamalı eğitime hak kazanan öğrencilere katılım sertifikalarını takdim etti.
 

PROJELERİ GEZDİLER

 

Sertifika verilmesinin ardından kurdele kesimiyle fuarın açılışı yapıldı. Kaymakam Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve davetliler, öğrencilerin projeleri ile yakından ilgilenerek bilgiler aldı ve başarılarının devamını diledi.

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10