TOBB 75'inci Genel Kurulu yapıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, meclis üyeleri, TOBB Tekirdağ Genç Girişimciler Kurulu ve Genel Sekreter İbrahim Karağöz'ün de katıld

Çorlu 4.05.2019 09:53:00 0
TOBB 75

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla 81 ilde istihdam seferberliğini yeniden başlattık. Oda ve Borsalarımın hepsi canla başla çalışıyor. Hatta büyük şirketleri birebir ziyaret ederek en geniş katılımı sağlıyorlar. Hükümetimiz de çıkardığı tarihi teşviklerle bu sürece büyük destek verdi. Kısa çalışma ödeneğini işler hale getirdi. Geçen sene sona eren işverene asgari ücret desteğini miktarını da artırarak yeniden başlattı. Tüm bunlar sayesinde istihdamdaki negatif gidişi durdurduk artıya geçtik. İnşallah Odalarımız ve Borsalarımız yılsonu için verdikleri hedefleri de yakalayacaklar” dedi. 

 

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

 

İstihdamdan sonra finansmanda da çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “TOBB Nefes kredileriyle 2 yılda yaklaşık 100 bin KOBİ’ye 12 milyar liralık ucuz finansman sağladık. Daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığımız bir ilke imza atarak KOBİ Değer Kredisini başlattı. Bu sayede 122 bin üyemiz 44 milyar liralık düşük faizli kredi imkânına kavuştu. Banka genel müdürleriyle 16 şehirde bölgesel toplantılar düzenledik. Böylece Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. 81 ilin iş dünyasını reel sektörünü mali sektörle bir araya getirmiş olduk. Firmalarımız burada ilk elden sıkıntılarını anlattı sorunlarını çözme imkânı buldu. Yıllardır vurguladığımız KOBİ’ler için ticari alacak sigortası Bakanımız sayın Berat Albayrak’ın girişimiyle devlet destekli olarak hayata geçirildi. Tavan yapan Teminat Mektubu komisyon oranları daha makul seviyelere indirildi. Yine bu sıkıntılı dönemde yanımızda en çok kamu bankalarını gördük. Hepsine ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim. Hazine ve Maliye Ticaret Çalışma ve Savunma Bakanlarımızla 15 ilde üyelerimizle bir araya geldik. Sıkıntılar ve öneriler ilk elden hükümetimize iletildi. Büyük kısmında olumlu sonuçlar aldık” dedi.

 

“TEKNİK İFLAS SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

 

Üyelerin talebi Oda ve Borsaların önerisi ve hükümetin de olumlu yaklaşımı sayesinde konutta otomotivde beyaz eşyada ve mobilyada vergilerin indirildiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Ticari araçların kiralanma yasağına son verildi. İkinci el taşıtlardaki KDV sorunu giderildi. Hızla yükselen döviz kurlarının neden olduğu Teknik İflas sorunu çözüldü. Üzerimizde önemli yük olan Mera Fonu kaldırıldı. Yargı süreçleri özellikle İş Mahkemelerinde çok uzun sürüyor, geciken adalet herkesi mağdur ediyordu. Bunu değiştirmek üzere zorunlu arabuluculuk sistemi başlatıldı. İş uyuşmazlıklarından sonra ticari uyuşmazlıklarda da öncelikle arabulucuya müracaat şartı getirildi. Tüm farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edecek, bu zenginlikle ülkemizi daha da büyüteceğiz. Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini alacak ve lider ülke haline gelecek” dedi. 

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB tarafından 8 kategoride düzenlenen proje yarışmasında birinci olan oda ve borsaların yöneticilerine ödüllerini verdi.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10