'Pinti Hamit' gülmekten kırdı geçirdi 

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Pinti Hamit isimli tiyatro oyunu ile izleyicilerin karşısına çıktı. Lise öğrencileri sahnedeki performanslarıyla usta oyunculara taş çıkartırken, oyun ti

Kapaklı 5.05.2019 13:06:00 0

Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu ‘Pinti Hamit’ isimli tiyatro gösterisi, izleyenlerden büyük beğeni topladı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Teodor Kasap’ın ortaoyunu geleneğinde kaleme aldığı tiyatro oyunu ‘Pinti Hamit’, önceki akşam saat 20.00’da Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda izleyenlerle buluştu. Öğrenciler tarafından sergilenen oyuna Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri ve çok sayıda veli katılım gösterdi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Selin Aktaş ve Selahattin Karadağ’ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda okul öğrencilerinden Şebap Polat, Yakup Çetin, Burak Bekçi, Aleyna Çalışkan, Sinan Hacıoğlu, Yeşim Küpçü, Aleyna Başak Nas, Yasemin İmamoğlu, Yeşim Özen, Melis Nas, Kadir Sulu, Türker Gürbüz, Gamze Nur Sevindik, Mihman Demir rol aldı. Oyun, tiyatro severler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Oyun sonunda kısa bir konuşma gerçekleştiren Okul Müdürü Cengiz Vural, emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

 

YAŞAMINDAN KESİTLER ANLATILDI

Oyunda, cimriliği ile tanınan, her şeyden kar etme amacı taşıyan ve gelirini ailesinden gizli olarak yaptığı faizcilikle sağlayan Hamit Efendi’nin yaşamından bir kesit anlatılıyor. Kızı ve oğlu ile yaşayan Hamit Efendi evlenmeye karar verir. Fakat evleneceği kızla aslında oğlu evlenme hayalleri kurmaktadır. Bu arada muhasebecisi de kızıyla evlenmek istemektedir. Çocuklar evlenme isteklerini babalarına söylemeye gittiklerinde her şey iyiden iyiye karışır. Üzerine Hamit Efendi’nin cimriliği de eklendiğinde olaylar içinden çıkılamaz bir hale gelir.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10