Kapaklı'nın gençleri penaltılarla elendi

Çanakkale'de süren Türkiye Kupası 1.Kademe grup şampiyonu penaltı atışları sonucunda belirlendi. Kapaklıspor, Baltok Bandırmaspor ve İstanbul Yeniköyspor'un 2'şer puanla tamamladığı

6.05.2019 15:44:00 0
Kapaklı

Türkiye finallerinde başarılı bir sezon geçiren Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı rakibine penaltı atışları sonucu mağlup olarak elendi.

 

İLK MAÇINDA BERABERE KALDI

 

Tekirdağ U-19 Liginde şampiyon olarak Çanakkale’de gerçekleştirilen Türkiye şampiyonasına katılan Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı 1.Kademe grup maçlarına çıktı. Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı ilk maçında Baltok Bandırmaspor U-19 Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan Baltok Bandırmaspor U-19 Futbol Takımı 3’üncü dakikada kaydettiği golle karşılaşmada öne geçti. Çabuk toparlanan Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı 6’ıncı dakikada Doğancan ile beraberlik sayısını buldu. Karşılaşmada beraberliğin gelmesiyle birlikte heyecanda giderek arttı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği atalardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

İKİNCİ MAÇINDA DA GALİP GELEMEDİ

 

İlk maçında berabere kalan Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı ikinci maçında İstanbul temsilcisi Yeniköyspor ile karşı karşıya geldi. Her iki takımında atak bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru İstanbul Yeniköyspor kaydettiği golle öne geçti. Karşılaşmada mağlup duruma düşen Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de ilk devreyi mağlup kapattı. Karşılaşmanın ikinci devresinde tek kale bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı karşılaşmanın 60’ıncı dakikasında golcü oyuncusu Doğancan ile beraberlik sayısını buldu. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı kalan dakikalarda istediği galibiyet golünü bulamadı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

BALTOK BANDIRMASPOR BİR ÜST TURA ÇIKTI

 

Grubun son karşılaşmasında ise Baltok Bandırmaspor ile İstanbul Yeniköyspor karşı karşıya geldi. Grup liderini belirleyecek olan karşılaşmada diğer karşılaşmalar gibi 1-1 sonuçlandı. Kapaklıspor, Baltok Bandırmaspor ve İstanbul Yeniköyspor’un 2’şer puanla tamamladığı grupta şampiyonu penaltı atışları belirledi. Kapaklıspor U-19 Futbol Takımı karşısında kullandığı beş penaltıyı da gole çeviren Baltok Bandırmaspor seri penaltı atışlarını 5-3 kazanarak bir üst tura çıkan takım oldu.

 

“BİZİM İÇİN TECRÜBE OLDU “

 

Şansız bir şekilde turnuvaya veda ettiklerini kaydeden Kapaklıspor yöneticisi Anıl Aydın “ Grubumuzda oynadığımız iki karşılaşmadan da birer puanla ayrıldık. Maçları izlemeye gelenler Çanakkale’de yer alan 6 takım arasında en iyi futbolu Kapaklıspor U-19 Futbol Takımının oynadığını söylediler. Gençlerimiz turnuva boyunca göz doldurdular. İki karşılaşmada da üstün olan bir olmamıza rağmen arzuladığımız golleri bulamadık. Turnuva sonunda scout ekipler futbolcularımızın esame listelerini istedi. Turnuvada mücadele eden bütün sporcularımızı kutluyorum. Gerçekten bizim için güzel bir tecrübe oldu. İnşallah gelecek yıllar bu başarımızı daha yukarıya çıkaracağız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10