"İstanbul seçimleri tarihe kara bir leke olarak geçecek"

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul seçimlerinin tekrarlanması ile ilgili verdiği kararı değerlendirdi.  İstanbul Büyükşehir Belediye seçiml

Kapaklı 7.05.2019 13:15:00 0

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, “YSK'ya göre aynı sandıkta bulunan aynı zarftaki seçmenin oyu ilçe belediyesinde, belediye meclisinde ve muhtarlıkta geçerli, Büyükşehirde geçersiz. Gerekçe sandık kurulunun teşekkülünde kanunsuzluk varmış! Aslında tam bir çifte standart var!  YSK'ya göre Büyükşehir için kanunsuz olan sandık kurulu, ilçe belediyelerinin çoğunu iktidar kazanınca sorun olmuyor. Kanunsuzluk her seçim için uygulanmalıdır. Sandık kurulunu teşekkül ettiren YSK'nın kendisidir. Dolayısıyla YSK bu kararıyla kendi kendini red ve inkar etmiştir” dedi.
 

TÜRK MİLLETİNİN İRADESİNİ HİÇE SAYDI
 

YSK’nın, iktidarın kesin olarak emrine girdiğini ve tarafsızlığını kaybettiğini dile getiren Çetin, “Bu YSK'dan yenilenen seçimler için de bir hayır beklememek lazımdır. Belli ki YSK İstanbul seçimlerini iktidar kazanana kadar yenilemeye devam edecektir. YSK verdiği kararla; bu mübarek Ramazan gününde, ilk iftar vaktinde sadece İstanbul halkının değil, tüm Türk milletinin iradesini hiçe saymış, hakkını yemiş, hukukunu çiğnemiştir. Dolayısıyla milletimiz bu haksız ve hukuksuz karara dahli olanlara hakkını helal etmeyecektir! İçinde bulunduğumuz şu mübarek Ramazan ayında, Yüce Rabbimiz iftar sofralarınızı bereketli ve huzurlu kılsın. Rabbim milletimizi korusun” dedi.

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10