İş sağlığı ve güvenliği kanunu anlatıldı

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında Önce Sağlık ve Güvenlik Semineri Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapıldı.

Çerkezköy 7.05.2019 13:19:00 0
İş sağlığı ve güvenliği kanunu anlatıldı

ÇSGB E. Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu ve İSG Uzmanı Fatih Öksüz’ün konuşmacı olarak katıldığı  seminerde  İş Sağlığı ve Güvenliği Bakımından İşveren ve Vekillerinin Hukuki ve Cezai Sorumluluğu ile İSG ve Kalite Yönetim Sisteminin Yazılım Üzerinden Takibi konuları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

 

TÜRKİYE’DE HER GÜN 524 İŞ KAZASI MEYDANA GELDİ

 

ÇSGB E. Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu, Türkiye’de her gün 524 iş kazası meydana geldiğini, 3,7kişiişkazasınedeniyle hayatını kaybettiğini, 4,6kişinin sürekli iş göremez hale geldiğini, bu kayıpların ise GSYİH’nın % 3-5’ine tekabül ettiğine dikkat çekti. İnciroğlu konuşmasının devamında şu sözleri kaydetti: “İş sağlığı ve güvenliği; hukuk, ekonomi, sağlık ve teknoloji temelli disiplinlerden oluşan bir yapıya sahiptir. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kamu hukuku kapsamındadır. 6331 sayılı Kanun; işverenleri,çalışanlarınişleilgilisağlıkvegüvenliğinisağlamaklayükümlü kılmış ve Kanunda sayılan yükümlülüklerin yerine getirilmesi bakımından kamu-özel işvereni arasında bir ayrım yapmamıştır.”
 

İŞVERENİN SORUMLULUKLARI ANLATILDI
 

İnciroğlu’nun, “Neden iş sağlığı ve güvenliği, işveren ve çalışan kavramı, işveren ve işveren vekilinin İSG sorumluluğu, maddi tazminat ve manevi tazminat, destekten yoksun kalma tazminatı ve işverenin rücu hakkı” ile ilgili katılımcıları bilgilendirmesinin ardından İSG Uzmanı Fatih Öksüz, İSG ve Kalite Yönetim Sisteminin Yazılım Üzerinden Takibi hakkında bir sunum yaptı.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10