"Ramazan, yardımlaşma ayıdır"

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Ramazan Ayı dolayısıyla her gün kurulacak olan Gönül Sofraları ilk olarak Banarlı Mahallesi'nde kuruldu. Ramazan kardeşlik ayı olduğunu ifade eden Tekirdağ Valisi Aziz

Süleymanpaşa 7.05.2019 13:28:00 0

Tekirdağlı İşadamı Mustafa Atuk’un katkıları ile gerçekleştirilen Gönül Sofrası iftar programında çok sayıda vatandaş Gönü Sofrasında bir araya geldi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Banarlı Mahallesi Gönül Sofrası etkinliğine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

 

“RAMAZAN, KÜSKÜNLERİN BİR ARAYA GELDİĞİ AYDIR”

 

İlahi topluluğu tarafından iftar süresince ilahilerin seslendirildiği iftarda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “Ramazan kardeşlik ayıdır. Ramazan, yardımlaşma ayıdır. Ramazan, küskünlerin bir araya geldiği, küskünlerin barıştığı bir aydır. Hepimiz, kendi evlerimizde karınca kararınca, herkesin kendi çapında akşam yemeği yediğini, iftarını yaptığını biliyoruz. Buradaki güzellik, beraber olmakta, hep birlikte iftarı açabilmektedir. Bende, bütün ramazanlarda şu an yaptığımız gibi, dışarıda yaptığımız iftarlarla vatandaşlarımızla beraber olmaya gayret ediyorum. İnşallah bütün ramazan boyunca tüm vatandaşlarımızla beraber olmaya gayret edeceğim. Başka mahallelerde, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte veya ilçelerimizde birtakım derneklerle, birtakım vakıflarla inşallah birlikte olacağız, onlarla birlikte iftarımızı açacağız. Bu mübarek ramazan’ın hepimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah oruçlarımızı tutarak hep birlikte güzel bir bayram yaparız” dedi.

 

BUGÜN İLK İFTARI BURADA YAPTIK

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de, ilk orucu Banarlı’da açmak istediğini ifade ederek, “Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Bugün ilk iftarı burada yaptık. 30 gün boyunca her akşam başka bir mahallede olacağız ve Süleymanpaşa’nın bütün mahallelerine ulaşmaya çalışacağız. Ramazan birlik ve beraberlik demektir. Allah birlik ve beraberliğimize zeval vermesin diye dua ediyorum. Banarlı bizlere sahip çıktı, biz de sadece Banarlı’ya değil bütün Süleymanpaşa’ya sahip çıkmak için gece gündüz çalışacağız. Davetimizi kırmadıkları için sayın valimize, emniyet müdürümüze ve jandarma komutanımıza tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra inşallah beş yıl boyunca sürekli birlikte olacağız. Her birinizi sevgi, saygı, hürmet ve muhabbetle selamlıyor, hayırlı ramazanlar diliyorum,”  dedi

 

İKRAMDA BULUNULDU

 

İftar sonrası Gönül Sofrasına katılan vatandaşlara ramazan şerbeti ve çocuklara da Osmanlı macunu ikramı yapıldı.

 

İFTAR PROGRAMI

 

 Ramazan ayı boyunca devam edecek olan Gönül Sofraları, şu şekilde devam edecek: 8 Mayıs Çarşamba Ferhadanlı Mahallesi, 9 Mayıs Perşembe Ertuğrul Mahallesi, 10 Mayıs Cuma İnecik Mahallesi, 11 Mayıs Cumartesi 100. Yıl Mahallesi, 12 Mayıs Pazar Naip Mahallesi, 13 Mayıs Pazartesi Karacakılavuz Mahallesi, 14 Mayıs Salı Altınova Mahallesi, 15 Mayıs Çarşamba Husunlu Mahallesi, 16 Mayıs Perşembe Bahçelievler Mahallesi, 17 Mayıs Cuma Bıyıkali Mahallesi, 18 Mayıs Cumartesi Hürriyet Mahallesi, 19 Mayıs Pazar Gündoğdu-Turgut Mahallesi, 20 Mayıs Pazartesi Dağ Yenicesi Mahallesi, 21 Mayıs Salı Zafer Mahallesi, 22 Mayıs Çarşamba, Yağcı Mahallesi, 23 Mayıs Perşembe Kumbağ Mahallesi, 24 Mayıs Cuma Barbaros Mahallesi, 25 Mayıs Cumartesi Eskicami-Ortacami Mahallesi, 26 Mayıs Pazar Değirmenaltı Mahallesi, 27 Mayıs Pazartesi 20.38/ Gündüzlü Mahallesi, 28 Mayıs Salı Karadeniz Mahallesi, 29 Mayıs Çarşamba Dedecik Mahallesi, 30 Mayıs Perşembe Çınarlı Mahallesi, 1 Haziran Cumartesi Aydoğdu Mahallesi, 2 Haziran Pazar Yavuz Mahallesi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10