'Minikler Okuyor Okuma Şenliği'nin 3'üncüsü düzenlendi

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından 'Minikler Okuyor Okuma Şenliği' yapıldı. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Minikler Okuyor Okuma Şenliği'nde şenliğe katılan

Çerkezköy 8.05.2019 15:41:00 0
 

Çerkezköy Kent Konseyi’nde önceki gün 14.00-17.00 saatleri arasında yapılan şenliğe Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir, CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Hasan Demir, Çerkezköy Kent Konseyi çalışma grubu meclis başkanları ve üyeleri, şenliğe katılan okulların müdürleri ile öğretmenleri ve şenlikte oyun gruplarında yer alan birinci sınıf öğrencileri ve veliler katıldı.

 

 

“OKUMAK ÇOK ÖNEMLİ”

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan şenlikte açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe,  “Çocuklar bizim kıymetlimiz, bugünümüz, geleceğimiz. Maddi manevi mirasımızı devredeceğimiz yarınlarımız. Her biri kendi başına bir önem, her biri birleştiğinde kendi özgü bir güç. Çocuk kalbi, çocuk aklı, çocuk hissi insanoğlunun kaybetmekten en üzüntü duyduğu değeri çocukların gözünden hayata bakmak, onların duyguları ile yaşamak, en saf en sade en samimi hali yaşamın. Bundan dolayı çocuklarımızı en donanımlı şekilde yetiştirmek biz yetişkinlerin, anne ve babaların, eğitmenlerin, bizi yönetenlerin devletin en yüce görevi. Okumak bu noktada çok önemli” dedi.

 

ATALARIMIZIN ‘AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR’ SÖZÜ EĞİTİMİN DE TEMELİDİR

 

Serfiçe şöyle devam etti, “Okumak dünyada keşfedilmiş tüm bilgilerin kapılarını açan, çocuklarımızı o kapıdan içeriye sokan, geliştiren, eğiten, öğreten en önemli alışkanlıktır. Atalarımızın  ‘Ağaç yaş iken eğilir’  dediği söz eğitimin de temelidir. Eğitim hayatlarına adım attıkları sene olan 1.Sınıf öğrencilerimizi hedefleyerek hafızalarında güzel bir anı yaratmak, okumanın önemine vurgu yapmak amacı ile çocuk meclisi başkanımız ve sevgili öğretmenimiz Emine Demir hanım ve değerli üyelerimizin katkıları ile 3 yıldan bu yana  her sene Minikler Okuyor-Okuma Şenliği gerçekleştirmekteyiz”

 

 OKUMANIN BİZE KAZANDIRDIKLARI

 

 Okumanın anlama kabiliyetini arttırdığını ifade eden Serfiçe, “Okumak zekayı keskinleştirir. Okumak ifade yeteneğini geliştirir. Bilgi kazandırır. Hafızayı güçlendirir. Analitik düşünce yeteneğini geliştirir. Konsantrasyonu artırır. Daha iyi yazma sağlar. Unutulmaz hatıralar kazandırır. Kişinin karakterini geliştirir. İnsanların etrafında ilginç olma katsayısını arttırır. Kişisel ilişkileri pozitif etkiler. Ve yaratıcı zekayı geliştirir. Kitaplar yardımı ile kimi zaman uçan bir halıya biner, bilmediğimiz dünyalara seyahat ederiz, yeni arkadaşlıklar kurar, kimi zaman hüzünlerimizi kimi zaman neşemizi bu yeni arkadaşlarla paylaşır asla tanımadığımız evlere konuk oluruz. Tarihin sayfalarında koşar adım dolaşır, destanlara, trajedilere tanıklık ederiz. Geçmişin elem verici vakalarını değiştirmeye gücümüz yetmese de geleceğimizi kitaplardan edindiğimiz tecrübelerle inşa ederiz. Kitaplar düşündürür,hissettirir, okumak daha iyi bir iletişimci veya sosyal yetenekleri daha gelişkin bir insan yapabilir, kendinizi daha geniş çevrede daha net kelimeler ve kavramlarla ifade etmenizi sağlar. Etkinliğimizde bir sene bizlere destek veren Atatürk İlkokulu, Kızılpınar Atatürk İlkokulu, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu, Mevlana İlkokulu, Tepe İlkokulu, Doğa Koleji okul müdürleri, yönetimi, öğretmenleri ve minik öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. İyi bir kitap insana can veren kandır. Dünyayı yöneten kalem, mürekkep ve kağıttır” diyor, özellikle okumayı yeni öğrenen çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak tüm yetişkinlerin bilinçli ve etkili olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUZ”

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir de yaptığı kısa konuşmada, “Çocuklarımıza okuma alışkanlığı bilincini oluşturmak için gerçekleştirmekte olduğumuz bu şenliğimizin bu yıl da ilgi görmesi bizleri mutlu etti. Çocuklarımızı çok seviyoruz. Yarınlarımız olan çocuklarımızın iyi yerlere gelmelerini sağlamak için onlara küçük yaşta okuma alışkanlığı edindirmeliyiz. Bizler bu konuda üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

 

Yapılan konuşmaların ardından şenliğe katılan okul öğrencilerinin öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları oyunlar ilgiyle izlendi ve bol alkış aldı. Öğrencilerin yaptıkları çeşitli gösterilerin ardından Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir şenliğe katılan öğrencilere dünya klasikleri çocuk kitaplarını hediye etti. Ayrıca şenliğe katılan okullara da birer katılım belgesi verildi.

 

Haber: Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10