Esnaflarda 'Anneler Günü' beklentisi

Her yıl mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü'ne sayılı günler kalmasına rağmen Çerkezköylü esnaflar ilçede henüz hareketliliğin yaşanmadığını belirtti.

Çerkezköy 9.05.2019 16:37:00 0
 Esnaflarda

Turkuaz Kuyumculuk Müşteri Temsilcisi Türker Bulut, “ Altın fiyatlarında son birkaç gündür beklenmedik bir yükseliş meydana gelmesi nedeniyle Anneler Günü gibi özel bir günde insanlar eşine annesine hediyelik almakta zorlanacak.  Alan olsa bir elin parmağını geçmeyecek diye düşünüyoruz. Ama yine de beklenti içindeyiz” dedi.   İstanbul Kuyumculuk Sahibi Mehmet Can Elçi de,  “Son bir hafta içinde Anneler Günü’nde annesine ya da eşine hediyelik alacakları düşündürmektedir. Herkes bütçesine göre bir şeyler almaya çalışıyor” dedi.

 

 ANNELER  BİR GÜN DEĞİL HER ZAMAN HATIRLANMALI

 

Beyaz eşya satan mağazalar ve giyim üzerine satış yapan mağazalar da Anneler Günü’ne özel indirim uyguladıklarını, her kesim insan için annesine ve eşine alabileceği hediyeliklerin bulunduğunu belirttiler.  Annelerin yalnız anneler gününde değil, yılın her günü hatırlanması gereken çok kutsal varlıklar olduğunu ifade ettiler. Aşkın Saat ve Gözlük Mağazası İşyeri Sahibi Aşkın Avşar ise, “Hediyelik takı gibi eşyalarda Anneler Günü’ne özel indirimli satışlar yaptık. Anneler Günü’ne birkaç gün kalmasına rağmen henüz  bir kıpırtı yok. Anneler Günü’nde genellikle vatandaşlar annesine ya da eşine hediye almak için son iki gün içinde hediyelik alışverişinde bulunuyor.  Hediyelik alanlar genellikle bütçelerine göre hediye almaya özen gösteriyor. Esnaflar olarak temennimiz Anneler Günü beklentilerimiz biraz satış yapmamız” dedi.

 

ONLAR BİZLERE ÇOK ZARAR VERİYOR

 

İkinci bahar Çiçekçilik Sahibi Mustafa Kenar da “Çerkezköylü çiçekçiler olarak her yıl Anneler Günü’nde gül, karanfil başta olmak üzere tüm çiçek çeşitlerinde özel indirimler yapıyoruz.  Bu yıl da aynı şekilde indirimlerimiz var. Ancak doğru söylemek gerekirse bu yıl bu ekonomik durum nedeniyle vatandaşların fazla alacak gücü olmadığı için satışlarımız düşük olacak gibi gözüküyor. Ama yinede iyimser düşünüyoruz ve beklentimiz var. Bu yıl kırmızı tek canlı gül 5-10 TL arasında, canlı Karanfil tek 3-5 TL, menekşeler 10-20 TL arasında değişen fiyatlarla satışta. Böyle özel günlerde bizlerin işlerine engel olan ve yalnızca böyle günlerde piyasaya çıkan seyyar çiçekçiler oluyor. Bizler  vergi veriyoruz, kira veriyoruz. Belediyemizden çiçekçiler olarak bir isteğim var bu seyyarların önünü kesin. Onlar bizlere çok zarar veriyor” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10