Ergene Velimeşespor avantajı kaptı

TFF 3. Lig 1. Grup ekipleri Ergene Velimeşe ile Nazilli Belediye'nin play-off yarı final ilk randevusunda kazanan ev sahibi oldu. Karşılaşmanın 27'inci dakikasında Nazilli'li Polat, ikinci sarıdan kızardı ve takımını

12.05.2019 14:20:00 0
Ergene Velimeşespor avantajı kaptı

TFF 3. Lig 1. Grup’ta normal sezonu beşinci sırada tamamlayan Ergene Velimeşespor ligi ikinci sırada tamamlayan Nazilli Belediyespor ile 2. Lig’e yükselme play-off turunun ilk maçında Velimeşe Sahası’nda karşı karşıya geldi.

 

ERGENE’DE OYNANDI

 

Önceki gün Ergene Velimeşe Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Muhammetali Metoğlu, Sedat Yavanoğlu ve Hakan Erdoğan hakem triosu yönetti. Ev sahibi ekip Ergene Velimeşespor karşılaşmaya Emre, Alişan, Baran (Dk.89 Emin Soğuk), Emre Karadağ, Rıdvan, Selçuk, Ali, Burhan (Dk. 79 Muhammet Raşit Yöndem), Onat, Erçağ, İbrahim kadrosuyla çıkarken, Nazilli Belediyespor ise Zekeriya, Polat, Sergen, Mert Er, Mazlum, Yasin(Dk. 82Said Can Açıkalın), Sercan(Dk. 46 Burak), Buğra, Görkem(Dk.71 Recep Berk Elitez), Aykut, Onur ilk onbiri ile çıktı. Karşılaşmayı CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Üzgün, Ergene İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şenol Doğramacı da protokol tribününden takip etti.

 

NAZİLLİ ON KİŞİ KALDI

 

Maça her iki takımda üç puan parolası ile başlarken, Ergene Velimeşespor ise taraftarının desteği ile goller aradı. Deplasmandan avantajlı bir skor alarak gelmek isteyen Nazilli ekibi, maça bu amaçla başlarken kırmızı kart şoku yaşadı. Maçın 8’inci dakikasında sarı kart alan Polat Güren, 27’nci dakikada ikinci sarı kart aldı ve hakem Muhammetali Metoğlu tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Rakibinin on kişi kalmasını iyi değerlendiren Ergene Velimeşespor ilk devrenin son dakikalarında galibiyet golünü aradı.

 

İLK DEVREDEN İKİ GOL ÇIKTI

 

Karşılaşmanın 44’üncü dakikasında gelişen Ergene Velimeşespor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Emre Karadağ mükemmel bir vuruş ile Ergene Velimeşespor’u taraftarı önünde öne geçirdi. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Ergene Velimeşespor ilk devrenin sonlarında ikinci golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Burhan Arman düzgün bir vuruş gerçekleştirerek Ergene Velimeşespor’un ikinci golünü kaydetti. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre Ergene Velimeşespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

AVANTAJI KAPTI

 

Karşılaşmanın ilk devresini iki gollü üstünlük ile önde tamamlayan Ergene Velimeşespor karşılaşmanın ikinci devresinde farkı açmaya çalışsa da istediğini elde edemedi. On kişi oynayan Nazilli Belediyespor ise ikinci maç için avantajlı bir skor istese de gol bulamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca Ergene Velimeşespor karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak ikinci maç öncesi önemli bir avantajı almasını bildi.

 

İKİNCİ MAÇ 15 MAYIS’TA

 

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ergene Velimeşespor Teknik Direktörü Özgür Sağlam “ Biz iyi takım olduğumuzu her zaman söyledik. Genç kadroyu tecrübeli arkadaşlarla takviye ettik. Nazilli Belediyespor zor bir rakip ama biz onları yeneceğimizi biliyorduk. Hazırlandık, iyi konsantre olduk. Kırmızı kartın gelmesi de bizim için avantaj oldu. Fark çoğalabilirdi ama olmadı. Atamayınca da olmuyor. İyi bir avantaj yakaladık. Bundan sonraki maçta da yenerek finale çıkacağız, buna da söz veriyoruz” diye konuştu. İki takım arasında oynanacak olan Play - Off turunun ikinci maçı 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü Nazilli Belediyespor’un ev sahipliğinde oynanacak. İki maç sonunda üstünlük sağlayan taraf tur atlayacak ve TFF 2. Ligi'ne yükselmek için oynanacak olan final maçına katılma hakkı kazanacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10