Teşekkürler Çerkezköy'ün perileri

Türkiye Basketbol Federasyonu Yurtiçi Faaliyetleri programı kapsamında düzenlenen 2018-2019 sezonu U18 Kızlar Türkiye Şampiyonası Çanakkale'de oynanan grup maçlarının ardından tamamlandı. Türkiyeâ??

15.05.2019 16:43:00 0
Teşekkürler Çerkezköy

Karaman’da düzenlenen Anadolu şampiyonasında şampiyon olarak Çanakkale’de düzenlenen Türkiye finallerine katılan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı Türkiye’nin ilk sekiz takımı arasına kalamadı.

16 TAKIM DÖRT GRUPTA MÜCADELE ETTİ

U-18 Kızlar Türkiye Şampiyonasında A Grubunda Fenerbahçe, İstanbul Yıldızları, Emlak Konut, Botaş, B Grubu’nda Düzce Belediyesi, Ege Gelişim, Galatasaray, Buca Gençlik, D Grubu’nda A Koleji, Canik Belediyesi, Çağdaş Batı İhtisas, İstanbul Üniversitesi, C Grubu’nda temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, Çankaya Üniversitesi, Kocaeli Basket ve Beşiktaş yer aldı.

İLK MAÇI FARKLI KAYBETTİ

Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı C Grubu’nda ilk maçında güçlü Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bu periyotta rakibi karşısında etkili olamadı. Hızlı hücumlarla farkı açmasını bilen Beşiktaş ilk periyodu 22-15 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde Beşiktaş’ın hızlı hücumları karşısında varlık gösteremeyen Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bu periyotta 9 sayı bulurken, potasında ise 29 sayı yedi. Karşılaşmanın ilk devresini 51-24 önde tamamlayan Beşiktaş üçüncü periyotta da rahat oyununu sürdürdü. Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bu periyotta sayılar bulmasına rağmen farkı indiremedi ve final periyoduna da 71-34’lük skor ile girdi. Son periyotta iyi bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı üst üste sayılar bularak farkı indirmesini bildi. Bu periyotta potasında 15 sayı gören temsilcimiz Beşiktaş potasına ise 24 sayı attı. Karşılaşmada Beşiktaş’ın 86-58’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

AHSEN ERBAY 22 SAYI ATTI

Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımında Ahsen Erbay 22 sayı atarak maçın en skorer ismi olurken, İclal Duranoğlu 15, Özge Mutlu 5, Buse Başak 4, Burcu Önder 4 , Ceren Tekin 3,Sude Zehra Kıroğlu 2,Melisa Yağmur 2 sayı kaydetti. Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımını farklı mağlup eden Beşiktaş’ta Nisa Yalçın 16 sayıyla takımın en skorer ismi oldu. Beşiktaş’ta Elif Bayram 14,Beyza Kalkan 13, Melek Uzunoğlu 9,Nur Sezen Yavuz 8 sayı kaydetti.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİNE FARKLI MAĞLUP OLDUK

İlk maçını farklı mağlubiyet ile kapatan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ikinci maçını Çankaya Üniversitesi ile oynadı. Maça iyi başlayan Çankaya Üniversitesi hızlı hücumlarla sayılar bularak ilk periyodu 23-12 önde tamamladı. İkinci periyotta toparlanmaya çalışan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı sık sık hatalar yaparak rakibine hızlı hücumlar verdi. Çankaya Üniversitesi bu periyodu da 37-20 önde tamamladı. Karşılaşmanın üçüncü ve dördüncü periyodun da üstünlüğünü devam ettiren Çankaya Üniversitesi Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımını 83-42 mağlup etti. Çankaya Üniversitesinde Mariya Melek Taşer, Zeyno Işık Şeren, Aleyna Fatma Cengizhan 13 sayı ile maçın en skorer isimleri olurken, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımında ise İclal Duranoğlu 12 sayı ile ayakta kalan isim oldu. Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımında Burcu Önder 7,Özge Mutlu 7, Ahsen Erbay 6,Ceren Tekin 3,Melisa Yamur 3,Yağmur Gizem Anıl ve Buse Başak ise 2’şer sayı kaydetti.

ÇANAKKALE’DE OYNANDI

Grupta ilk iki maçını kaybeden Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ile Kocaeli Basket dün saat 12.00’de Çanakkale Anafartalar Spor Salonunda karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya Kocaeli Basket Dilara Filiz Gündem, Nazlıhan, Uzunca, Tuana Başak Yılmaz, Zeynep Sude Demirtay, Defne Melisa Paylar, Zülal Özdemir, Serra Aylin Cebeci, Damla Filiz, Doğa Yağmur Topçu, Ceren Efe, Zeynep Sarıoğlu, Miray Özkul kadrosu ile çıkarken, Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ise İclal Duranoğlu, Burcu Önder, Buse Başka, Melisa Yağmur, Yağmur Gizem Anıl, Ahsen Erbay, Ceren Tekin, Dilara Yılmaz, Ecenur Kurtbaş, Özge Mutlu, Sena Eren, Sueda Zehra Kıroğlu kadrosu ile çıktı.

İLK PERİYOTTA SAYI BULAMADI

Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı maça Burcu Önder’in üç sayılık basketi ile başladı. Rakibine kolay pozisyon şansı vermeyen Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı Yağmur Gizem Anıl ile bir sayı daha bularak farkı beşe çıkardı.  Defne Melisa ve Zeynep Sude ile hücumlar boş dönen Kocaeli Basket karşısında Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı İclal, Ceren ve Burcu’dan bulduğu sayılarla skoru bir anda 11-0 yaptı. Sık sık hata yapan Kocaeli Basket karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ilk periyodun son dakikalarında Sude ve Burcu ile sayılar bularak ilk periyodu 16-0 önde tamamladı.

DEVREYİ ÖNDE TAMAMLADI

İlk periyodu 16-0’lık üstünlük ile tamamlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ikinci periyoda da Ahsen Erbay’ın üç sayılık basketi ile başladı. İlk periyotta sayı bulamayan Kocaeli Basket maçtaki ilk sayısını Ceren ile üç sayılık basketle buldu. Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımının hatalarını iyi değerlendiren Kocaeli Basket Tuana Başak Yılmaz ile beş sayı bularak farkı 11 sayıya düşürdü. Buse Başak ile üç sayı bulan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı farkı tekrardan 14 sayıya çıkarttı. Kocaeli Basket’ten Dilara’nın sayılarına Yağmur Gizem ile cevap veren Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı periyodun sonlarına yedi sayılık üstünlük ile girdi. İlk devrenin sonlarına doğru Kocaeli Basket Zeynep Sude ile sayı bularak farkı dörde indirirken, dört saniye kala Yağmur Gizem Anıl’ın üç sayılık basketiyle Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ilk yarıyı 30-23 üstünlük ile kapattı.

SON PERİYODA ÜSTÜN GİRDİK

Karşılaşmanın üçünü periyodunda Buse Başak’ın sayısına Kocaeli Basket’ten Zenpe Sude cevap verdi. Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bu periyotta hücumlardan boş dönerken, Kocaeli Basket Zeynep ve Defne Melisa ile bulduğu sayılarla skoru bir anda 29-32’ye getirdi. 3 dakika boyunca her iki takımda sayı bulamazken, Kocaeli Basket Defne Melisa ile bir sayı bularak farkı bire indirdi. İclal,Buse ile sayı bulan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı farkı tekrar yedi sayıya çıkardı. Üçüncü periyodun son saniyelerinde Defne Melisa Parlar ile üç sayılık basket bulan Kocaeli Basket farkı dörde indirdi ve üçüncü periyotta 38-34’lük Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımının üstünlüğü ile tamamlandı.

SON MAÇIMIZI KAZANDIK

Final periyodun da her iki takımda 2 dakika boyunca sayı bumlamazken, Kocaeli Basket Defne Melisa Paylar’ın üç sayılık basketi ile farkı bire indirdi. Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ise İclal Duranoğlu ile iki sayı bularak farkı korurken, Nazlıhan Uzunca ile üç sayılık basket bulan Kocaeli Basket Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımını yakaladı. İclal ile oyunda kalmaya çalışan temsilcimiz skoru 44-40 yaparken, Dilara Filiz ve Defne ile üç sayı bulan Kocaeli Basket son bir dakikada farkı bir sayıya indirdi. Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı Melisa Yamur ile bulduğu üç sayılık basket ile son 37 saniyeye 47-43 girdi. Maç boyunca rakibini yakalamaya çalışan Kocaeli Basket bu üç sayılık basketin ardından oyundan koptu. Kalan dakikalarda Melisa Yamur ile sayılar bulmaya devam eden Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı karşılaşmadan da 52-44 galip ayrıldı.

BURCU’DAN 12 SAYI

Karşılaşmada Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımında Burcu Önder 12, İclal Duranoğlu 11 ve 14 ribaunt, Buse Başak 10 sayı ve 17 ribaunt ile öne çıkan oyuncular oldu. Melisa Yağmur 6,Yağmur Gizem Anıl 5,Ahsen Erbay 5 ve Ceren Tekin ise bir sayı ile takımına katkıda bulundu. Kocaeli Basket’te ise Defne Melisa Paylar 19 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Zeynep Sude Demirtay 6, Tuana Başak Yılmaz, Nazlıhan Uzunca, Ceren Efe 5 sayı ile takımında direnmeye çalıştı

KLASMAN MAÇLARINA KALDI

Oynadığımız üç maçtan 2 mağlubiyet ve bir galibiyet elde eden temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı grubunu üçüncü tamamlayarak 9-12’incilik klasman maçlarına kaldı. Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımında üç maç sonunda 38 sayı ile İclal Duranoğlu en skorer oyuncumuz olurken, Buse Başak ise 36 ribaunt ile turnuvada dikkat çeken isim oldu. Maç başına üç asist ile oynayan Yağmur Gizem Anıl dokuz asist yaparken, Buse Başak üç maçta 8 blok yapmayı başardı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10