Çakı gibi asker oldular

Tekirdağ'da Engelliler Haftası dolayısıyla 1 gün için temsili askerlik yapan engelli 29 genç, yemin edip, jandarma oldu. Törende jandarma üniformaları giydirilen 29 genç, Türk bayrakları ve silahlar ile 

Tekirdağ 17.05.2019 15:06:00 0
Çakı gibi asker oldular

İl Jandarma Komutanlığı'nda engelli gençler için temsili yemin töreni yapıldı. Törene; Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş'ın yanı sıra temsili askerlik yapan engellilerin aileleri katıldı.

 

 

BU ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunması ile başlayan tören, Sancak kıtası ve tören bölüğünün yerini alması ile devam etti.J. Teğmen Levent Atar tarafından andın anlamının izahı yapıldı. Törende jandarma üniformaları giydirilen 29 genç, Türk bayrakları ve silahlar ile donatılan masalara el basarak, yemin etti. Bu sırada aileler, cep telefonlarının kameralarıyla görüntü çekti. Tören sırasında duygusal anlar da yaşandı. Töreni cep telefonu kameralarıyla görüntüleyen engelli gençlerin yakınlarından bazıları, gözyaşı döktü. J.Er Mahmut Türüdü, Yüreğimin Sesi adlı şiiri okumasının ardından Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Başkanı Rukiye Güneş bir konuşma yaptı.

 

 “GURUR DUYUYORUZ”

 

İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, törende yaptığı konuşmasında”  Bugün 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla Jandarma Genel Komutanlığı’nın direktifleri doğrultusunda bir günlük temsili askerlik uygulaması yemin törenine hoş geldiniz. Anayasamızın 72. Maddesinde vatan hizmeti her Türk’ün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk milleti için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniformayla ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere, kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bir kısmınız doğuştan bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bu şekilde yaşamak zorunda kaldınız ancak şunu bilmelisiniz ki yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiçbir zaman kaybetmemeniz, hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve kararlılığınız ile bu kutsal üniformayı giyme cesaretiniz hepimize örnek teşkil edecektir.” dedi.

 

TERHİS BELGELERİNİ VERDİLER

 

Konuşmaların ardından askerlerin Askerlik Terhis belgesi ve hediyeleri Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi.Ardından Tekirdağ Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Folklor Ekibinin gösterisi sergilendi. Son olarak askerlik uygulaması törenine katkılarından dolayı günün anısı olarak Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Şube Başkanı Rukiye Güneş'e şilt takdim edildi. Program askerlerin tören geçişi ile sona erdi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10