Yem bezelyesi hasadı başladı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak,hayvan yemi olarak ekilen yem bezelyesinin hasadının başladığını kaydetti. Toprak, yem bezelyesinin besiciler için önemli bir yem olduğunu, bu yemin süt kalitesin

Çerkezköy 20.05.2019 15:52:00 0
 Yem bezelyesi hasadı başladı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak yaptığı açıklamada yem bezelyesinin  baklagillerden olan bir yem bitkisi olması nedeniyle büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara  çok faydalı olduğunu belirtti.

ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak “Yem bezelyesi hasadı  bölgemizde başladı. Özellikle hayvan besiciliği yapan çiftçilerimizin vazgeçilmez ve önemli bir hayvan yemidir.  Yem bezelyesi, yem bitkilerinin baklagil ve buğdaygil ailelerine ait bir bitki çeşididir. Baklagillerden olan bu yem bezelyesi diğer yeşil yem bitkilerine olan üstünlüğünden dolayı hayvan beslemede özel ve önemli bir yer tutmaktadır. İster yeşil olarak biçilip kullanılsın, isterse kuru ot yapıldıktan sonra kullanılacak olsun baklagil yem bitkileri genellikle diğer yem bitkilerine göre daha lezzetli olması nedeniyle sağmak hayvanlarda da fazla ve kaliteli süt vermelerini sağlamaktadır. Ayni zamanda bu bitki türleri daha fazla miktarda da ot verir”diye konuştu.

YEM BEZELYESİ BOL VİTAMİN İÇERİR”

Toprak, “Baklagil ve buğdaygil ailelerine ait bu yem bitkileri ayni zamanda  protein, karbonhidrat gibi faydalı çeşitli vitaminlerde içermesi nedeniyle besleyici özelliği yüksel olan bir yemdir ve dolayısıyla hayvan besicilerinin de tercih ettikleri önemli bir yemdir. Yem bezelyesi her zaman diğer yem bitkileri karıştırılarak verilmelidir. Bir tutam verildiğinde zararlı olmaz. Tek başına verildiğinde bol vitamin içerdiğinde hayvanlar için fayda yerine zararlı olur. Diğer yemlerle karıştırılarak verilmelidir. Yem bezelyesi kalsiyum, patasyum olmak üzere bir çok vitamin içermesiyle de özellikle süt  verimini arttırmaktadır.Süt verimini arttırdığı gibi daha kaliteli süt elde edilir.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10