Harçlıklarıyla Ramazan kolisi hazırladılar

Paylaşmanın ve yardımseverliğin arttığı Ramazan ayında Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencileri örnek bir davranışa imza attı. Muhtarlıklar aracılığı ile haftalık 25 aileye hazÄ?

Çerkezköy 21.05.2019 15:31:00 0
Harçlıklarıyla Ramazan kolisi hazırladılar

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencileri, Ramazan ayı dolayısıyla harçlıklarını biriktirerek ihtiyaç sahibi aileler için erzak kolileri hazırladı.

 

 

HARÇLIKLARINDAN BİRİKTİRDİLER

 

Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencileri ihtiyaç sahibi olan ailelere Ramazan ayında destek vermek için kolları sıvadı. Öğrenciler Aslı Hilal Karabina ve Öznur Kurt öncülüğünde, Okulun Din Kültürü zümresi desteğiyle kampanya ile ilk olarak muhtarlıklar aracılığıyla muhtaç aileler tespit edildi. Ailelerin belirlenmesinin ardından öğretmen ve öğrencilerin de kampanyaya katılmasıyla ihtiyaç sahibi aileler için yardım topladı.Öğrenciler gündelik harçlıklarını biriktirerek ihtiyaç sahibi aileler için içerisinde çay, şeker, bakliyat, yağ, salça ve makarna bulunan ramazan kolisini hazırlayarak muhtarların kapısını çaldı. Muhtarlar aracılığıyla yardıma muhtaç aileleri tespit eden örnek öğrenciler, kendi hazırladıkları kolileri teslim ettiler.

 

 

HEDEF 100 AİLE

 

Ramazan boyunca her hafta 25 ihtiyaç sahibi aileye ulaştıklarını kaydeden öğretmen ve öğrenciler “ Kampanya çerçevesinde yardıma muhtaç ailelere yardım ederek Ramazan ayında onların mutluluğuna ortak oldu. Ramazan ayı sonuna kadar okul olarak 100 ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedefliyoruz” dediler. Pakize Narin Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Doğruyol dayanışma örneğiyle ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ulaştırmak için seferber olan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10