Toprak:Dengeli beslenmek için bol süt için

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak 21 Mayıs Dünya Süt günü nedeniyle açıklamada bulundu. Dünya Süt gününün okullarda öğrencilere süt tüketimini özendirmek ve süt üretimini a

Çerkezköy 21.05.2019 16:05:00 0
Toprak:Dengeli beslenmek için bol süt için

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak “ Öncelikle 21 Mayıs Dünya Süt Günü olarak kutlanıyor ve bu kapsamda süt tüketiminin özendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu süt gününde öğrenciler dışında Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt tüketiminin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayısta "Dünya Süt Günü" olarak dünya genelinde kutlanmaktadır” dedi.

 

“DENGELİ BESLENMEDE ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK”

 

Dengeli beslenmede sütün çok önemli olduğunu kaydeden Toprak “ İnsanın tüm yaşamında oldukça  önemli bir yeri olan süt, yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan hayvansal kaynaklı önemli ölçüde protein, yağ, laktoz ile vitamin ve mineral maddeleri içerir. Süt beslenme değerinin yüksekliği yanında, vücut fonksiyonlarını düzenleyen, gelişmesini sağlayan, kemik ve diş oluşumunda önemli yeri olan temel bir gıda maddesidir. Süt, içinde 85 dolayında farklı besin öğesi bulundurmaktadır. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı da olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynamaktadır.Süt her öğün tüketilmesi gereken bir içecek ve bir besindir.Süt ayni zamanda vücudu da zinde tutar ve sütü hiçbir zaman sofralardan eksik edilmemeli ve dengeli beslenmek için bol süt içilmesini tavsiye diyorum ”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10