Başakşehir Okulları şenlikte buluştu

Özel Başakşehir Okulları Bilim,Kültür, Sanat ve Spor Şenliğinin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdi. Öğrencilerin bir yıl boyunca hazırladıkları  100'ye yakın proje beğeniy

Kapaklı 22.05.2019 17:42:00 0
Başakşehir Okulları şenlikte buluştu

Kapaklı’nın ilk ve tek özel okulu olan ve 2015-2016 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan Özel Başakşehir Okulları Bilim, Kültür, Sanat ve Spor şenliği düzenledi.

 

DÖRDÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen şenlikler saat 14.00’de başlarken, şenliğin açılış konuşmasını ise Özel Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş yaptı. Konuşmasına Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alıntı yaparak başlayan Demirbaş “ Gazi Mustafa Kemal’in şu sözleriyle başlamak istiyorum. “Gözlerimizi kapayıp, yalnız yaşadığımızı varsayamayız. Ülkemizi bir çember içerisine alıp dünya ile ilgilenmeksizin yaşayamayız. Tersine gelişmiş, uygarlaşmış bir ulus olarak uygarlık alanında üzerinde yaşayacağız. Bu yaşam ancak bilim ve fenle olur. Bilim ve Fen nerede ise oradan alacağız ve ulusumuzun her bireyinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için kayıt ve şart yoktur.” dedi.

 

 

“TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK ZORUNDAYIZ”

 

Dünya üzerindeki gelişmelere ve teknolojiye ayak uydurulması gerektiğini kaydeden Demirbaş, ”Dünya üzerinde birçok teknolojik yenilik oluyor. Bu nedenle bizler de bu teknolojik gelişmeleri takip etmek zorundayız. Yapay zeka, ve daha fazlası bunun dışında doğayı keşfetmemiz gerekiyor.  Charles Darwin’e göre, “Bilim ve sanat, bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar. Uçamayanlar ise tavuktur. Tavuk toplum; önüne atılan bir avuç yemi gagalarken arkadan yumurtaların alındığının farkında bile olmaz” diye konuştu.

 

“ÇOK DEĞERLİ BİLİM İNSANLARIMIZ VAR “

 

Demirtaş “ Ülkemizde yetişen çok değerli bilim insanları vardır. Ülkemizde Aziz Sancar gibi Nobel ödülü almış bir kişilik var. Bizler de başarabiliriz. Daha iyi olmak için sürekli çalışmalıyız. Aziz Sancar’ın deyimi ile “Bütün enerjinizi işinize verin. Bilim öğrenmeye çalışın. Günlük dedikodular ile uğraşmayın. Bu memlekete hizmet için bilim lazım.” Bizde bu doğrultuda ilerleyerek öğrencilerimize bilimin ışığında kendisini sürekli geliştiren geniş kadromuz ile eğitim veriyoruz. Bu anlamda tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimiz sunuyorum. Ayrıca bizlerden desteklerini bir an olsun esirgemeyen değerli velilerimize de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

 

PROJELER İLGİ GÖRDÜ

 

Demirtaş’ın konuşmasının ardından ‘Keloğlan ve annesi’ gösterisi büyük beğeni ile izlenirken, 2/A sınıfından Ela Ceylan’ın piyano dinletisi ile kulakların pasını aldı. İkinci sınıf öğrencilerinin modern dans gösterisi ile devam eden programda daha sonra  Bilim, kültür, sanat ve spor şenliğinin açılış kurdelesi kesildi. Veliler ve öğretmenler öğrencilerin bir yıl boyunca hazırladıkları projeleri incelerken, ‘Casus ayna’, ‘Sütte Ebru’, ‘İletken Kalem Ucu’, ‘Ayakla Piyano’ gibi projeler büyük ilgi gördü.


Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10