Yazar Atasoy, Gülerçinli öğrencilerle buluştu

Çerkezköy'de Gülerçin Koleji  idarecileri öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin meslek gelişimlerini sağlamak ve farklı meslek gruplarını tanıma fırsatı s

Çerkezköy 22.05.2019 18:10:00 0
Yazar Atasoy, Gülerçinli öğrencilerle buluştu

 KİTAP YAZMAK İÇİN EN AZ 10 KİTAP OKUYORUM

 

Gülerçin Koleji Konferans Salonunda gerçekleşen kariyer günleri söyleşisinde Yazar Semra Atasoy, konuşmasına kısa bir öz geçmişini dile getirerek başladı. “Atasoy, “Esas mesleğim Arkeolog. Bir süre öğretmenlikte yaptım ve daha sonra ilgi duyduğum yazarlığa başladım. Bir kitap yazmak için en az 10 kitap okuyorum. Bir kitapta 50 bin kelime bulunuyor. Örneğin çocuk kitabı yazmak 6 ay sürüyor. Bir yetişkin kitabı yazmak iki yıl sürüyor. Yazar da olsanız kendinizi devamlı kitap okuyarak geliştirmeniz gerekiyor. Bu güne kadar en az bin beş yüz kitap okudum. İnsanlar okudukça  daha çok bilgiye sahip oluyor” dedi.

 

“KİTAP YAZARKEN NELER YAPIYORUZ”

 

Yazar Semra Atasoy, kitapların hemen yazılmadığını ve önceden de konunun belirlendiğini kaydederek “ Kitap  yazarken biz önce konutu belirliyoruz. Sonra kahramanlarını, kahramanların nerede ve nasıl yaşadıklarını, başlarından geçen olayları araştırıyoruz ve sonra yazmaya başlıyoruz.Konuşmamın başında dediğim gibi ne iş yaparsanız yapın bilgi sahibi olmak için okumak gerekiyor” dedi.

 

 

“KİTAPLARINIZI SAKIN ÇÖPE ATMAYIN”

 

Öğrencilere kitapları çöpe atmamaları tavsiyesinde bulunan “ Sevgili çocuklar okuduğunuz kitapları sakın çöpe atmayın. Ya bir arkadaşınıza ya bir yakınınıza yada bir kütüphaneye veriniz. Kitaplar çok değerlidir.  Bunlar birer bilgi kaynağıdır. Her birinde yazarından,balkısından,içine konulan fotoğraf sanatçısından, kitabı dağıtan olmak üzere herkesi ayrı bir emeği vardır” dedi. Öğrencilerin sorularını tek tek cevaplayan Semra Atasoy  kendisini can kulağı ile dinleyen bir öğrenciye de ‘Ödevimiz Anıtkabir’ kitabını imzalayarak hediye etti.

 

KİTAPLARINI İMZALADI

 

Programda Okul Müdürü Ömer Kürklü günün anısına yazar Semra Atasoy’a  plaket takdim etti.Ardından yazar Semra Atasoy ‘ Ödevimiz Anıtkabir’, ‘Yarım Kalan Hikaye’, ‘Kayıp Yakut’, ‘Korkusuz Pilot’, ‘Gölge’, ‘Öğrencinin Hedefe Varışı’, ‘Can ile Sude’nin maceları’, ‘Güneş Tende Doğar’ adlı kitaplarını imzaladı.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10