Çelik yelekle yakalanan Deaşlı tutuklandı

Terör örgütü Deaş ile irtibatlı olduğu belirlenen A.B önceki gün Çerkezköy'de düzenlenen operasyonla evinde çelik yelekle yakalanmıştı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ar

Çerkezköy 22.05.2019 18:24:00 0
Çelik yelekle yakalanan Deaşlı tutuklandı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde Radikal Dini Terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve örgüt adına faaliyet gösteren şahısların deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyası kapsamında; A.B isimli şahsın DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren şahıslar ile irtibatlı olduğu, şahsın kullandığı Facebook sosyal medya hesabında DEAŞ terör örgütü yanlısı şahıslar ile bağlantı kurarak DEAŞ terör örgütü yanlısı paylaşımlar yaptığını belirledi. Operasyon için düğmeye basan ekipler Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen soruşturma dosyası kapsamında hakkında DEAŞ terör örgütü ile irtibat/iltisaklına dair adli işlem yapılan A.B’nin whatsapp grubuna dahil olduğunu, DEAŞ terör örgütü ideolojisi doğrultusunda ifadelerinin bulunduğu yönünde bilgiler elde etti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Operasyon için düğmeye basan Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri A.B isimli şahsı Çerkezköy’de evinde gözaltına aldı. Siirt nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen A.B.'nin evinde yapılan aramada bir adet çelik yelek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ardından Adliyeye çıkartılan A.B savcılık işlemlerinin ardından mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10