Dersi açık havada oyunla işlediler

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1,6 milyon çocuk için "Dersi açık havada oyunla işle" çağrısı üzerine Çerkezköy'de anaokul, ilkokul ve ortaokullarda "Okul Dışarıda Günü&qu

Çerkezköy 23.05.2019 15:58:00 0
Dersi açık havada oyunla işlediler

ÇOCUĞUN KENDİNİ KEŞFETMESİ SAĞLANIYOR

 

Konu ile ilgili edinilen bilgiye göre  23 Mayıs  Okul öncesi okul Dışarıda ve Oyun Oymana Günü’nün  amacının çocuğun yeteneklerini keşfetmesinde,iletişim becerilerini geliştirmesinde,kendini ifade etmesinde,gelişimini desteklemesinde,zihinsel sosyal ve duygusal gelişimi ile dil gelişimini sağlamasında en etkili yöntemlerden biri oyun olduğu belirtildi.Ayrıca kuralları ve içerikleri çağdan çağa birçok değişime uğrasa da çocuk için oyun,bir eğlenme ve etkin öğrenme kaynağı olduğu be hangi çağda ve hangi kültürde olursa olsun çocuğun olduğu her yerde oyunun var olduğu kaydedildi. Öteyandan oyunun eğlenceli bir etkinlik olması ile çocukların ruhsal doyuma ulaşmasını sağladığı,onların bedensel ve ahlak gelişimine de katkı sağladığı ve iyi davranışlar ile iyi alışkanlıklar kazandırmada yardımcı olduğu ve oyunun çocuğun hayatı,geleceği ve hayalleriyle baş başa kaldığı gerçek dünya ile hayal dünyası arasındaki köprü olduğu ifade edildi.

 

 

ÇOCUKLAR OYUNLARLA KENDİNİ KEŞFETTİ VE BECERİLERİNİ SERGİLEDİLER

 

Bu yıl Ülkemizde gerçekleştirilen 23 Mayıs Okul Dışarıda Günü açık havada oynamayı ve öğrenmeyi özendirmeyi amaçladığı ve başarılı olduğu da belirtildi.Çerkezköy de ‘Okul Dışarıda’ gününde resmi ve özel tüm okullarda okul öncesi eğitim kurumlarında ‘oyun her zaman her yerde ve herkese’ sloganı ile bir dizi etkinlikler yapıldı. Dün sınıflardan çıkan çocuklar saat 10.00-14.00 saatleri arasında geleneksel çocuk oyunlarını hep birlikte oynadılar. Öğrenci velilerinin de aktif olarak bulunduğu etkinliklerde öğrenciler öğretmenleri eşliğinde ve kendi başına çeşitli oyunlar  oynayarak gösterilerde bulundular. Etkinlik kapsamında ‘Çocuk Gözünden  oyun’ konulu  öğrencilerin yaptığı resim sergileri düzenlendi. Öğrenciler bu etkinlikler kapsamında gün boyu becerilerini sergileyerek, çeşitli oyunlar oynayarak keyifli ve eğlenceli bir gün geçirdi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10