Öğrencilere çevre koruma bilinci aşılıyoruz

Geleceğimiz olan çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak için gerçekleştirilen Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği

Çorlu 23.05.2019 16:14:00 0
Öğrencilere çevre koruma bilinci aşılıyoruz

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, okullarda toplanan atık pilleri tartarak teslim aldı. Okullardan toplamda 2 bin 827 kilogram atık pil toplanırken, dereceye giren okullar ise Fevzi Çakmak İlkokulu, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu,  Yunus Emre İlkokulu, Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu, 75. Yıl Bedia Süleyman Serpicioğlu Ortaokulu ve Şahinler Ortaokulu oldu.


HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ


Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin ve Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt tarafından dereceye giren okulların okul yönetimlerine hediye fotokopi makineleri takdim edildi. Çorlu İlçe genelinde  muhtarlıklar arasında düzenlenen "Bozulan Küçük Ev Aletleri Ve Lambalar İçin Muhtarlar Yarışıyor" yarışması 'lamba' ve 'florasan' klasmanında ise dereceye giren Hürriyet Mahallesi Muhtarlığı oldu.

 


“ÇOCUKLARIMIZA ANLATMALI VE GÖSTERMELİYİZ”


Okulları tek tek ziyaret edip eğitimci ve öğrencilere hediye ve belgelerini takdim eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt “ Sıfır atık çalışmalarının amacı israfın önüne geçmek, çevre kirliliğini azaltmak ve doğal kaynakları verimli kullanmaktır. Tüm dünya artık sıfır atık çalışmaları uyguluyor. Biz de Çorlu Belediyesi olarak geri dönüşüm ve sıfır atık noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Geri dönüşüm ve sıfır atık yaklaşımıyla çevre bilinci oluşturmak amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında okullarımız ve öğrencilerimizi de bu projeye dâhil ediyor ve öğrencilerimize çevreyi koruma bilincinin aşılanmasını sağlıyoruz. Geri dönüşümün ve çevreyi korumanın ne kadar çok önemli olduğunu çocuklarımıza anlatmalı ve göstermeliyiz. Çocuklarımıza sağlıklı bir çevre, sağlıklı bir gelecek bırakmak zorundayız. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu yüzden Dünya'nın geleceğini de düşünmeli ve çözümler üretmeliyiz” dedi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt daha sonra öğrencilerle de bir araya gelip okul bahçesinde oyun oynayarak eğlenceli dakikalar geçirdi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10