Aileler Adalet istiyor

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de yolcu treninin devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralılar ve avukatları, 19 Nisan'da başlattıkları "Adalet Nöbeti"ne bugün Çerkezk?

Çerkezköy 26.05.2019 18:25:00 0
Aileler Adalet istiyor

Çorlu tren kazasında yakınlarını kaybeden aileler adalet arayışını sürdürüyor. Çorlu Tren Katliamı Aileleri, 8 Temmuz 2018’de Kapıkule’den İstanbul’a doğru hareket eden yolcu treninin Çorlu yakınlarından geçtiği sırada toprak menfezin kayması sonucu meydana gelen kazada 25 kişinin hayatını kaybettiği, 317 kişinin ise yaralandığı faciaya ilişkin Çerkezköy Belediye Meydanında açıklama yaptı. Olayın kaza değil katliam olduğunu vurgulayan aileler, “Adalet rayların altında kalmasın” diyerek adalet arayışlarını dile getirdiler. 

“HER ZAZAN YANINIZDAYIZ”

Adalet nöbetinde konuşan Tekirdağ Baro Başkanı Sedat Tekneci, “8 Temmuz’da tam 1 yıl olacak. 1 yıllık süre içerisinde sadece 4 alt düzeydeki görevliye açılmış dava var. Kafamızda deli sorular var. Bu sorulardan bir tanesi tren kazasının olduğu gece, daha vefat edenler kaldırılmamışken bilirkişilerin nasıl bulunduğu sorusu ve bilirkişilik görevini kabul eden kişilerin verdiği rapor. Hayatın olağan akışı içerisinde onlarca teknik üniversite varken, bu konularda araştırma yapılması gerekirken, hızlı bir şekilde bilirkişi tayini yapıp, usul incelemesi yapılıp dosyaya sunulan raporda sadece 4 alt düzeydeki görevliye sorumluluk verildi. Her eylem birilerini rahatsız ediyor. Bu konudaki her türlü eylemlerinizde yanınızdayız” diye konuştu.

MÜCADELE SÜRECEK

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan da yaptığı konuşmada  “Her adalet nöbetine katılmanızı rica ediyorum. Kamuoyu vicdanını rahatsız etmeliyiz. Kamuoyu vicdanını rahatsız edeceğiz ki suçlular cezasını çeksinler, adalet yerini bulsun. Biz sonuna kadar ailelerimizin yanında olacağız. Başka canlar yanmasın, suçlular cezalarını çeksin, adalet yerini bulsun diye mücadelemize devam edeceğiz” dedi.  
Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10