Çetinkaya: Alnım ak, başım dik

Genel merkez tarafından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı görevinden alınan Hayrettin Çetinkaya, Genel Başkan Şükrü Boyraz'ın kendisin

Çerkezköy 29.05.2019 16:33:00 0
Çetinkaya: Alnım ak, başım dik

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Eski Başkanı Hayrettin Çetinkaya görevden alınmasına yönelik iddialara yaptığı açıklama ile cevap verdi.

 

DERNEĞE KAYYUM ATANMIŞTI

 

Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetim kurulunun görevden alınması sonrası bir süre kayyum atanarak faaliyetlerine devam eden Türkiye Sakatlar Derneği Başkanlığına hafta sonunda gerçekleştirilen kongrede Gülnur Kocaçınar getirilmişti. Dernek binasında basın açıklaması gerçekleştiren Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Çetinkaya ve yönetimini sert dille eleştirmişti. Boyraz, geçmiş yönetimin usulsüzlükleri olduğunu ve dernekten 83 bin TL para kaçırıldığını iddia ederek konunun yargıya taşındığını ve mahkeme sürecinde gelişmeleri tek tek basınla paylaşacağını ifade etmişti.

 

“ÇETİNKAYA’DAN YENİ BİR İDDAA”

 

Hakkındaki suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini kaydeden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesinin eski başkanı Hayrettin Çetinkaya “ Meclis üyesi aday adayı olma sürecimden sonra bunlar meydana geldi. Dernek binamız belediyeye aittir. Belediye genel merkezi arayarak ‘eğer bu adamı buradan almazsanız derneği boşaltırız’ dedikten sonra olaylar başımıza geldi” iddiasında bulundu.

 

“BAŞSAVCININ ÖNÜNE KOYSUNLAR”

 

Alnının ak, başının dik olduğunu kaydeden Çetinkaya “Kimseye veremeyeceğim bir hesabım yok. Eğer yargıya intikal etmişse seve seve savunmamızı yaparız, hesabımızı veririz.Yeni yönetime başarılar diliyorum.  Benim hakkımda bir evrak bulurlarsa lütfen başsavcının önüne koysunlar. İnşallah binanın konsepti değişmez. Bu konsept engellilerin ve engelli yakınlarının istedikleri konseptti. Bana ve yönetim kuruluma yapılanların şu anki yeni yönetime 5 yıl sonra yapılmaması dileğimle. Herkese başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

BİZİ BİLEN BİLİYOR

 

Çetinkaya “ Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nde 13 yıl başkanlık yaptım. Lütfen elinde belgesi olan başsavcılığa sunsun. Ne tuvaletlerden ne kaymakamlıktan ben elime para sürmedim. Daha önce ‘sorun bensem istifa edeyim derneğe zarar vermeyin’ dedim. Ama şuanda engelliler dağıldı.  Bu dernekte çalışırken çok kişinin gönlüne girdik. Engelli ailelerin gönüllerini ve güvenini kazanmış, hayırseverlerin desteğini, okullarda öğretmen ve öğrencilerin takdirini kazanmışız. Belediye eski başkanımız çalışmalarımızdan duyduğu takdir ile 6 katlı bina yapıp bize teslime etti. Derneğimizi ziyaret eden bakan, vali, kaymakam, milletvekillerinin hayranlığını kazanmış bir yönetim kuruluyduk. Bizi bilen biliyor” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10