Bayram şekerleri tezgâhları süslüyor

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala vatandaşlar geleneksel ikramlardan olan, şeker, çikolata, lokum, tatlı ve cezeryelere yoğun ilgi gösteriyor. Esnaf, her bütçeye göre şeker ve çikolata çeşitlerinde bu y?

Çerkezköy 30.05.2019 17:06:00 0
Bayram şekerleri tezgâhları süslüyor

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala çarşıda hareketlilik arttı. Hareketlenen giyim sektörünün yanı sıra şekerciler de satışlarını sürdürüyor.

 

TEZGAHTA YERİNİ ALDI

 

Ramazan Bayramı’na 2 gün kala bayramın vazgeçilmez ikramı şeker ve çikolata satışları devam ederken, fiyatların geçen bayram ile hemen hemen aynı olması vatandaşları memnun ediyor. Çerkezköy Halk Pazarı rengarenk şekerlerle dolarken, arefe günü büyük bir yoğunluğun yaşanacağını ifade eden bazı esnaflar da bayramın çarşıya ayrı bir renk kattığını belirtti.

 

ŞEKER 15 TL’DEN BAŞLIYOR

 

Kilogramı 15 TL`den başlayan fiyatlarla bayram şekerinin satışının devam ettiğini belirten esnaflar “Şekerlerin kilosu 15-30 TL arasında değişiyor. Bayram şekeri ve bayram çikolatasını paketli ve dökme şekilde kiloyla satışa sunuyoruz. Bayrama sayılı günler kala vatandaşların gösterdiği ilgi bizleri memnun ediyor” dedi.

 

 

 KALİTELİ ÇİKOLATA 30 TL

 

Bu arada, her bayram olduğu gibi bu bayramda da ikramların gözdesini çikolata oluşturuyor. Çikolatanın kilo fiyatı kalitesine göre değişiyor. 8 TL'den aşağı çikolata bulunmazken, lüks pastanelerde çikolata fiyatları 30 TL'den başlıyor. Bayram için özel olarak üretilen, paketlenmiş ve üzeri süslenmiş çikolatalar 40 ile 70 TL arasında satılıyor.

 

ŞEKER-ÇİKOLATA DA BAYRAM İNDİRİMİ

 

Akay Gıda sahibi Süreyya Akay “ Bayramların olmazsa olmazı şeker ve çikolatadır.Dolayısıyla herkes bütçesine göre  bayramda misafirlerine ikram etmek için şekerin  ve çikolatanın  kalitesine göre şeker, çikolata  yada lokum alıyor.Biz yıllardır bayram seyran demeden her bütçeye uygun şeker çeşidi,çikolata ve kolum çeşitlerinin satışını yapıyoruz. Ramazan bayramında şekersiz ev kalmasın diyerek fiyatlarda indirime gittik. Neredeyse maliyetine satış yapıyoruz. Bizim için önemli olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızda misafirlerini ağırlamak için bütçelerine göre bir şeyler alabilsin diye fiyatlarda indirim yaptık.Bayram şekerleri 15-30 TL, lokum 8-10 TL, çikolata 7.5-30 TL arasında satışı yapılıyor” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10