Akay: Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz

Gülerçin Koleji öğrencileri ' çevre haftası' kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermek için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret etti. Ö

Çerkezköy 31.05.2019 15:30:00 0
Akay: Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz

Özel Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü beraberindeki 7’nci sınıf öğrencileri ile birlikte Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Çevre Haftası dolayısıyla öğrencilerin her birinin farklı farklı tişörtler ve bez torbalar tasarladıklarını kaydeden Ömer Kürklü, “Çocuklarımız bu ziyarette çevre konusunda tespit ettikleri sorunları ve çözüm önerilerini sizinle paylaşmak istedi. Ayrıca bir sanayi şehri olan Çerkezköy Belediyesi’nin de  ‘Çevre’ konusunda ne gibi çalışmalar yaptığını da merak ediyorlar” dedi.

“GÖÇ ALAN BİR KENTİZ”

Ziyaretten ötürü öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Çerkezköy, gerek yeni gelen sanayi kuruluşları, gerekse mevcut sanayi kuruluşların daha da büyümesi nedeniyle yoğun göç alan bir kenttir. Sanayi kuruluşlarının Çerkezköy’ün havasına ve doğasına verdiği zararlar konusunda Belediyemizin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Biz bu zararlar hakkında yalnızca tereddütlerimizi ilgili mercilere iletmeye çalışıyoruz. Bunun yanında okullarımızda öğrencilerimize atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırmanın önemi hakkında farkındalık aşılamaya gayret ediyoruz” dedi.

“DUYARLI OLMALIYIZ”

Özel Gülerçin koleji öğrencilerinin çok anlamlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Akay “
Sizleri çevre konusuna olan duyarlılığınız ve yaptığını başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Bu gibi hassas konuları daha yüksek sesle konuşmaya devam etmeliyiz. Çünkü çevre konusunda toplum olarak çok daha duyarlı olmalıyız” dedi.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10