Kurallara uymayanlara ceza yağacak

İçişleri Bakanlığınca, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin huzur ve güven ortamında geçmesi için gerekli trafik tedbirleri, tatilin bir gün öncesi ve bir gün sonrasını kapsayacak şekilde 11 gün ol

Çerkezköy 1.06.2019 10:17:00 0
Kurallara uymayanlara ceza yağacak

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince asayiş ve genel güvenliğe ilişkin ek tedbirler alınırken, Ramazan bayramı süresince genel güvenlik ve asayiş kontrolü ile Çerkezköy’ün ve misafirlerinin huzur ve güven içersinde bir bayram geçirmelere sağlanacak.

 

SÜRÜCÜLERİ UYARDILAR

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de Ramazan Bayramı trafik tedbirleri kapsamında Çerkezköy-Çorlu yolunda ve Kızılpınar’da dün trafik uygulaması yaptı. Çerkezköy-Çorlu yolunda oluşturulan uygulama noktasında ekiplerce durdurulan araç sürücülerinin belgeleri kontrol edildi. Polis ekipleri, sürücüleri özellikle emniyet kemeri takmaları, cep telefonu kullanmamaları ve hız limitlerine uymaları konusunda uyardı. Trafik polisleri, durdurdukları araçlardaki çocuklara "Sürücü Seyahat Karnesi" vererek ebeveynlerinin yaptıkları kural ihlallerini bu karneye işaretlemeleri istedi.

 

“BAYRAM BOYUNCA DEVAM EDECEK”

 

Dün ekiplerin yaptığı uygulamayı da denetleyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, uygulamaların bayram boyunca devam edeceğini ifade etti. Abban “ İçişleri Bakanlığımızın talimatları gereği bayram tatilinin 9 güne çıkması nedeniyle yola çıkan vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyması, kazalara sebebiyet verilmemesi açısından denetimleri sıklaştırdık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de de emniyet müdürlüğümüz ve jandarma komutanlığımızın trafik görevlileriyle bugünden itibaren bayram tatili boyunca denetlemelere devam edeceğiz. Sürücülerimiz trafikte daha dikkatli olmaları için bu denetimlerin önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.  Sadece Çerkezköy’de yapılmıyor bu denetimler. Valilikler ve kaymakamlıkların denetiminde tüm il ve ilçelerde yapılıyor” dedi. Ramazan Bayramı’nda trafik ekipleri tarafından aileleriyle seyahat eden çocuklara Trafik Karnesi dağıtacağını belirten Abban “Çocuklar, anne ve babalarının trafik kurallarına riayet edip etmediklerini değerlendirip karneyi bakanlığın web sitesine gönderecek. Bisiklet çekilişi var. En çok beğeni alan ilk 100 karne sahibi çocuk bisiklet ile ödüllendirilecek” diye konuştu.

 

 

SÜRÜCÜLERE MESAJ GÖNDERDİ

 

Araç sürücülerine de mesaj gönderen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “Araçları dikkatli kullansınlar. Kurallara uysunlar. Tüm vatandaşlarımızın Kadir gecesini ve yaklaşan Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban daha sonra ise Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun ile birlikte  Çerkezköy Belediye Meydanında ‘Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın’ uygulamasına katıldı. Abban “ Yayaların öncelik haklarının olduğunu göstermek istiyoruz. Ayrıca da broşürler ve kırmızı düdüklerle sürücülerde yaya geçişlerindeki farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz. Umarız sürücülerimiz şehir içinde hızlarını artırmadan seferlerini yaparlar. Herkesin bu konuda bilinçli olmasını istiyoruz" dedi. Öte yandan uygulama esnasında yayalara yol vermeyen araç sürücülerine cezai işlem uygulandı.


Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10