LGS sınavında ter döktüler

Çerkezköy ve bölgede iyi bir liseye yerleşme hayali kuran 2 bin 600'e yakın öğrenci Çerkezköy'de, iyi bir liseye yerleşme hayali kuran 2 bin 15 öğrenci, Cumartesi günü iki oturumda LGS sınavÄ?

Çerkezköy 2.06.2019 09:59:00 0
LGS sınavında ter döktüler

Binlerce öğrencinin ter döktüğü Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tamamlandı. İki oturum halinde düzenlenen sınav için erken saatlerde sınav merkezlerine gelen öğrenciler, iyi bir liseye yerleşmek ve emeklerinin karşılığını almak için mücadele verdi. Fotoğraflı ve onaylı sınava giriş belgesi, kimlik, bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe, iki adet kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş ile sınav merkezine gelen öğrenciler yapılan kontrollerin ardından sınav yerlerine yerleştirildiler. Çerkezköy’den 2 bin 600’e yakının katıldığı LGS sınavının ilk oturumu saat 9.30 itibariyle başladı. Öğrencilere sınavın ilk oturumunda 50 sorunun sorulduğu ve 75 dakika süren Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil soruları yöneltildi.İlk oturumun tamamlanmasının ardından verilen aradan sonra saat 11.30’da 40 sorunun sorulduğu ve 80 dakika süren matematik ve fen bilimleri soruları yöneltildiği ikinci oturum sınavı gerçekleşti.Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonucunun 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanması planlanıyor.

 

ÇERKEZKÖY’DE YEDİ OKULDA YAPILDI

 

Çerkezköy’de sınavlar Tepe İlköğretim Okulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Şehit Mustafa Baykuş ilkokulu, Fevzipaşa İlkokulu, 75.Yıl Ortaokulu, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Nurullah Narin Ortaokulunda yapıldı.  Saat 09.30'da başlayan sınav öncesinde on binlerce ortaokul son sınıf öğrencisi sınavın yapılacağı okullara gelerek sınav saatini beklemeye başladı. Sınava girecek öğrenciler kadar, onlara eşlik eden velileri de heyecanlıydı. Kimi veliler bahçede arkadaşlarıyla sohbet ederek çocuklarını beklerken, kimileri de dua ederek ve Kur'an okuyarak çocuklarına destek oldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10