55'inci Kiraz festivali kortejle başladı

Tekirdağ'da  geleneksel olarak düzenlenen 'Uluslararası Kiraz Festivali', renkli görüntüler oluşturan kortej yürüyüşü ile başladı. Festivalde cadde boyunca yoğun kalabalıklar oluştu. Yürüy

Süleymanpaşa 7.06.2019 14:40:00 0
55

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 55’incisi düzenlenen Uluslararası Kiraz Festivali kapsamında kortej yürüyüş düzenlendi. Köprübaşı mevkiinde başlayan yürüyüşe yol kenarına dizilen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yürüyüş boyunca açılan Türk bayrakları ve akrobasi ekiplerinin gösterileri Süleymanpaşa sokaklarında renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşe çiftçiler traktörleri ile katılarak destek verirken, Türk Hava Kurumunun paramotor paraşütçüleri de yürüyüşe havadan destek verdi.

 

 

GÜVERCİNLER HAVAYA SALINDI

 

Köprübaşı mevkinden başlayan yürüyüş, Tekirdağ Valiliği önünde sona erdi. Daha sonra Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulması ve festival ateşinin yakılması ile devam etti. Çelenk sunma töreni sırasında konuşan Süleymanpaşa belediye başkanı, Cüneyt Yüksel, “55. Kiraz Festivalimizin açılış törenine hoş geldiniz. Biliyorsunuz 2 aylık süreçte göreve geleli, bu iki aylık süreç içerisinde kiraz festivali ile ilgili yoğun çalışmalar içerisine girdik. Kendi örf ve adetlerimizi yaşatabileceğimiz, kendi geleneklerimizi tekrardan canlandırabileceğimiz güzel bir kiraz festivali organize etmek istedik. Bu doğrultuda Süleymanpaşa’daki arkadaşlarımızla birlikte güzel çalışmalar yaptık. Çok şükür buraya kadar kazasız belasız geldik. İnşallah Pazar akşamına kadar coşkuyla kutlanan güzel bir festival olsun” dedi. Başkan Yüksel’in konuşmalarının ardından yürüyüşe eşlik eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Başkan Yüksel tarafından 55. Kiraz Festivalinin meşalesi yakılarak güvecinler havaya salındı.

 

KONSERLER DÜZENLENECEK

 

Şiir dinletisi, güreşler ve çeşitli etkinliklerle devam eden festivalde ünlü şarkıcı Zara sevenleriyle buluştu. Festival 8 Haziran Cumartesi akşamı Mehmet Erdem ve Bengü, 9 Haziran Pazar akşamı Buray ve Tuba Yurt konserleriyle devam edecek.


Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10