Büyükşehir meclisi Kapaklı'da toplandı

Nisan ayında Çerkezköy'de yapılan Büyükşehir Belediyesinin Haziran ayı meclis toplantısı dün Kapaklı Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kapaklı ve Çerkezköy kültür m

Kapaklı 12.06.2019 18:40:00 0
Büyükşehir meclisi Kapaklı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Toplantısı dün saat 14:00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

“ARTIK ŞEHİT HABERLERİ GELMESİN”

 

Yapılan açılış ve yoklamanın ardından konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy ve Çorlu’da ki toplantının ardından Haziran ayı toplantılarını Kapaklı’da yaptıklarını kaydetti. Albayrak “ Bizleri sabah misafir eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve şimdi misafir eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür ediyorum. Bugün maalesef şehit haberlerini aldık. Bunlar bizim canımızı acıtıyor, üzüyor. Hep dua ediyoruz ki artık şehit haberleri gelmesin. Ülkemiz mutlu insanlar ülkesi olsun ve güzelliklerle yaşasın” diye konuştu.

 

“FARKLI SORUNLARI VE PROBLEMLERİ VAR”

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin konuşma gerçekleştirdi. Çetin “Bugün ki toplantının burada tertip edilmesinin birlik ve beraberliği oluşturmak açısından, aynı geminin yolcusu olmanın verdiği işaret açısından önemli olduğunu düşünüyorum. İlçemizi nevi şahsına münhasır olarak tanımlıyorum. Kapaklı’nın acil ihtiyaçlarıyla alakalı küçük bir video gösterisi hazırladık. Konuşmamım ardından sizlere sunacağız. Kapaklı 1986 yılında belde statüsüne geçti. Geçen dönem büyükşehir yapılanması ile beraber Karaağaç ve 5 köyle birlikte ilçe oldu. Kapaklı’nın merkezindeki yoğunluğuyla, nüfusuyla ve kısa zamanda artan nüfusuyla diğer ilçelerden farklı sorunları, problemleri var. Biz Tekirdağ olarak, büyükşehir olarak bir vücut isek, bizlerin bir organı eğer problemliyse diğer bütün vücuda zarar verir, sıkıntı yaşatır düşüncesiyle bizim bölgenin sorunlarını, vicdanen empati kurarak değerlendirmenizi arzu ediyorum” diye konuştu.

 

 

“BÖYLE BİR TALİHSİZLİK YAŞIYORUZ”

 

Çetin “ Kapaklı hem devlet açısından hem de hizmet açısından aç bir bölgedir. İlçemizde başlanan kaymakamlık binamız maalesef bitirilmedi. Beş yıl boyunca büyükşehrimiz en önemli hizmeti olan kültür merkezi başladı, o da bitirilemedi. Böyle bir talihsizlik yaşıyoruz. Hepinizden özür dileyerek belki bu kürsüden bunu defalarca haykıracağım. Bu konuda Kadir Başkanım beni anlayışla karşılıyor. Birkaç defa da kendisini ziyaret ettiğimde sorunları beraber çözeceğimizi ifade etti” dedi. Çetin’in konuşmasının ardından Kapaklı’nın ihtiyaçlarının yer aldığı video gösterildi.

 

“KÜLTÜR MERKEZLERİ AĞUSTOS’TA DEVREYE GİRECEK “

 

Gündem harici meclise havale edilen yazıların gündeme alınmasının ardından 6 adet soru önergesi meclise sunulurken, Başkan Albayrak ise sonu önergeleriyle ilgili Temmuz meclisinde cevap verileceğini kaydetti. Kapaklı ve Çerkezköy kültür merkezlerinin 31 Mart Mahalli İdareler Seçim kampanyası döneminde açılışlarının yapılmasına rağmen halen kullanılamadığını belirtilmesi ve ne zaman kullanılmaya başlanacağının sorulması üzerine açıklama yapan Başkan Albayrak “ Kültür saraylarımızı tamamlandı ve Ağustos ayından itibaren devreye girecektir. İlçelerimizde bulunan TESKİ binalarımızı da oralarda bulunan uygun bir yere alacağız. Çerkezköy Belediyemizin ve Kapaklı Belediyemizin oradan rahat istifa etmesi için ortak bazı çalışmalar yapılacak” diye konuştu.

 

“11 İLÇEYİ GEZECEĞİZ”

 

17 Haziran’dan itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 11 ilçeyi gezeceklerini kaydeden Albayrak “ TESKİ Genel Müdürü, büyükşehir belediyesi genel müdürü ve daire başkanları ile birlikte gideceğiz. Orada tüm konular masaya yatırılacak. Ortak paydalarda buluşacağız ve 5 yılın planlamasını yapacağız” diye konuştu.Soru önergelerinin mecliste okunmasının ardından 31 Mart seçimlerinde AK Parti’den meclis üyesi seçilen Selahattin Karacaoğulları’ndan AK parti’den istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçmesi ile ilgili istifa dilekçesi okunarak meclis bilgilendirildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Önergelerin ardından meclis gündem maddelerini görüştü. Şarköy Uçmakdere Mahallesi 102 ada 2 nolu arsa vasfındaki 5.943,90 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine, 29 yıl süre ile sınırlı ayni hak tesis edilmek suretiyle spor ve turizm amaçlı sosyal tesis yapılması ve tesisin süre sonunda sağlam ve çalışır bir şekilde belediyeye teslim edilmesi şeklinde tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye teşkilatının norma kadro esaslarına uygun olarak hazırlanan II ve III sayılı cetveller ile 500 kilogram siyez buğday tohumunun alınıp ücretsiz olarak Muratlı Ziraat Odası’na verilmesi konusu da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Mecliste görüşülen diğer gündem maddeleri ise İçişleri, plan ve bütçe ile imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10