Pakize Narin Anadolu Lisesinde mezuniyet heyecanı

4 yıllık eğitim ve öğretim yılını başarı ile tamamlayan Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi'nden 159 öğrenci, düzenlenen törenle okuldan mezun oldular.

Çerkezköy 12.06.2019 19:26:00 0
Pakize Narin Anadolu Lisesinde mezuniyet heyecanı

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Önceki gün okul bahçesinde 18.00-20.30 saatleri arasında düzenlenen mezuniyet törenine yüzlerce velinin yanı sıra okulun eski müdürleri,öğrencilerinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Yusuf Hayri,STK Yöneticileri ve çok sayıda davetli atıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından okul birincisi Esra Yeşilyurt bir konuşma gerçekleştirdi. Yeşilyurt “ Her yolun başında yaşadığımız heyecan, sona gelindiğinde yerini saf bir hüzne bırakır. 4 yıldır yürüdüğümüz yolun son adımlarını atıyoruz artık. Bu yolda yürürken elimizden tutan öğretmenlerimize teşekkürü borç biliyorum.İhtiyacımız olduğunda yardımımıza her daim koşan ailelerimiz olmasa asla bu günlere gelemezdik.Sevgili ailem, ailelerimiz hepiniz iyili varsınız.Son olarak sevgili arkadaşlarım sizin yokluğunuzda okul geçermiydi,bilmiyorum.Yolunuz açık olsun.İnşallah hepimiz buradan ayrıldığımızda güzel yerlere gider güzel şehirlere,güzel anılara kucak açarız,burada olan herkese teşekkür ederim”dedi.

 

DERS YILINA MORALLİ OLARAK BAŞLADIK

 

Yeşilyurt’un ardından konuşan okul müdürü Veysel Doğruyol “ Biz eğitim öğretim yılına görkbörü roket takımımızın teknofest, Türkiye genelinde yüksek irtifa kategorisinde elde ettiği başarılı atış gerçekleştiren tek Akademik Lise unvanını alarak moralli bir şekilde başladık.Ardından malumunuz kronik bir sorun haline gelmiş olan bina güçlendirme çalışmalarının başlaması nedeniyle İnci Narin Yerlice İlkokulunda eğitim öğretimimize devam ettik.Bu 5 aylık süreçte bize misafirperverliği nedeniyle kıymetli dostum Muharrem Ilgar ve ekibine sonsuz teşekkür ederim.Birlikte kardeşçe yaşamanın güzel bir örneğini sergileyen öğretmen,öğrenci ve velilerimize ayrıca teşekkür ederim.Okulumuzun kangren olmuş derdini çözen ve desteğini her zaman yanımızda hissettiğimiz protokol üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizimle birlikte meşaketli yolda yürüyen öğretmen arkadaşlarıma,öğrencilerime ve velilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

“OKULUMUZUN İSMİNDEN SIKÇA SÖZ ETTİRDİK”

 

Doğruyol “Biz Pakize Narin Anadolu Lisesi olarak bu eğitim öğretim yılında TÜBİTAK Bilim Fuarı, müzik gecesi, tiyatro akşamı, ramazan ayı projesi, su kuyusu açtırma projesi, Yetim Kardeş Projesi, Bir fikrim var Tekirdağ, beyaz bayrak, beslenme dostu okul gibi projeleri başarı ile uyguladık. Katıldığımız spor kategorilerinde de elde ettiğimiz başarılarla adımızdan sıkça söz ettirdik. Ayrıca EBA kullanım projesinde DYNED kullanımında ilçemizin her ay kürsüde olan tek okul olma özelliğine sahip olmamıza vesile olan öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum. Eğitim öğretim yılının kapanmasına yaklaştığımız şu günlerde öğrencimizin karikatür yarışmasında elde ettiği Türkiye birinciliği bizi çok mutlu etti. Çok çalıştık zahmet çektik.Yoğun bir yol geçirdik lakin yorulmadık,yorulmayacağız Allah’ın izniyle.Çünkü sizlerin desteği yorulmadan yolumuza devam etmemiz gerektiğini bizlere hatırlatıyor. Her zaman sizlere açık bir kapının mevcut olduğunu bilin” dedi.

 

“YOLUNUZ AÇIK OLSUN”

 

Öğrencilere seslenen Doğruyol “ En değerlilerimiz kıymetli öğrencilerim sizleri bilimin ilmin irfanın ihsanın,eğitimin insanlığın dayanışmanın değerlerimizin en güzel bir şekilde aktarıldığı 4 yılın sonunda ayrık okulumuzdan mezun oluyorsunuz.Hafta sonunda yapılacak olan sınavda inşallah başarılı olup, üniversiteli olacaksınız. Kıymetli gençler, sizler üniversite okurken bizlerde bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonu hedefine emin adımlarla türüyor olacağız. Şunu  asla unutmayın,siz bugün sadece mezun oluyorsunuz, ayrılmıyorsunuz. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmaya bir adım daha yaklaşıyorsunuz. Her zaman sizlere açık bir kapının mevcut olduğunu bilin. Sizler bizim için çok özelsiniz. Hayatta her şey gönlünüzce olsun, sağlıklı mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum,yolunuz ve bahtınız açık olsun”diye konuştu.

 

 

KEPLERİNİ HAVAYA ATTILAR

 

Doğruyol’un konuşmasının ardından 12 ve 11’inci sınıfların bayrak ve flama devir teslimi yapılırken, okul birincisi 12/H sınıfı yabancı dil öğrencisi Esma Yeşilyurt mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş Esra Yeşilyurt’a plaket ve diplomasını takdim etti. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından okuldan mezun olan 159 öğrenciye sınıf öğretmenleri tarafından tek tek diplomaları verildi. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan 159 öğrenci keplerini havaya atarak mezun olmanın coşkusunu doyasıya yaşadılar.

 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10