O projeye ilk destek belediyeden geldi

Arkadaşları ile birlikte icat ettikleri özel kalem ile Disleksi hastalarına umut olmayı amaçlayan 11 yaşındaki Ege Çıtak, dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret etti. Ziyar

Çerkezköy 13.06.2019 19:20:00 0
O projeye ilk destek belediyeden geldi

Ziyarette proje arkadaşları Nisa Obuz, Nilsu Yılmaz, Şenel Ravza Özsoy ve Batuhan Bars ile birlikte Disleksi hastaları için özel bir kalem ve özel bir defter tasarladıklarını ifade eden Ege Çıtak, “Arkadaşlarımız ile birlikte DDK (Disleksi Devre Kalemi) ve DAD (Disleksi Alıştırma Defteri) olmak üzere iki proje geliştirdik. Bu projelerin patentini almak ve bölgemizdeki Disleksi hastalarının bu projelerden ücretsiz faydalanmalarını sağlamak için sizden destek bekliyoruz” dedi.

 

 

“DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

 

Proje hakkında bilgi veren Ege Çıtak, “Disleksi Devre Kalemi sayesinde kullanıcı normalde ters gördüğü harfleri düz görebilecek. Alıştırma Defteri ile de okuma yazma pratiği yapabilecekler” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akay böylesine anlamlı bir projeye Çerkezköy Belediyesi olarak destek vermeye hazır olduklarını belirterek minik mucidi ve arkadaşlarını tebrik etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10