Ülkemizde çocuk işçi sayısı 2 milyona dayandı

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, 'Dünya Çocuk işçiliği ile mücadele günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasÄ

Çerkezköy 16.06.2019 09:45:00 0
Ülkemizde çocuk işçi sayısı 2 milyona dayandı

ÜLKEMİZDE 2 MİLYON ÇOCUK İŞÇİ VAR

 

Türk –İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizde çocuk işçi sayısı 2 milyona dayanmıştır.  Uluslararası  Çalışma Örgütünün (ILO) raporuna göre de tüm dünyada 73 milyonu “tehlikeli” işlerde olmak üzere halen 152 milyon çocuk işçi bulunuyor. İnsanlık, gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada, elleri küçük, hassas işlere daha yatkın oluyor diyerek çocuklarımızı çalışma hayatının içine girmeye zorlamaktan bir an önce vazgeçmelidir. “ Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele  haftasında çocuk işçiliği sorununa karşı tüm tarafları bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

 

ÇOCUKLARIN GERÇEK YERİ OKULLARI VE OYUN ALANLARIDIR

 

Koçak, “Çocukların gerçek yeri çalışma alanları değil, okulları ya da oyun alanlarıdır.Çocuklar bir ülkenin geleceğidir.Onları daha  küçük yaşlarda çalışma hayatının içine sokarak yıpratmak,çocukların genç yaşta yok olmasına neden olmaktadır. Çünkü günümüzde çalıştırılan çocuk işçilerin hemen hemen her biri sağlıksız ortamlara çalıştırılmakta da olduğunu görmekteyiz. Belirttiğim gibi çocukların gerçek yeri çalışma alanları değil ve okullarıdır. Dolayısıyla gerek ülkemizde gerek tüm dünya ülkelerinde çocuk işçi çalıştırılmasına son verilmelidir ve bu konuda da gerekli çalışmaların acilen yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10