Yüceer: Tek kelimeyle pespayelik

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Süleymanpaşa ilçe müftüsü Ayhan Okur'un, sosyal medya hesabından Cumhuriyet Halk Partisi aleyhine söylemler kullanması ve iftiralar atmasına ilişkin

Tekirdağ 21.06.2019 22:38:00 0
Yüceer: Tek kelimeyle pespayelik

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer yaptığı açıklamada sosyal medya üzerinden Cumhuriyet Halk Partisine tepki gösterdiğini iddia ettiği Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur’a sert tepki gösterdi.

 

“İSTİFA ETME BASİRETİNİ GÖSTERMELİDİR”

 

Süleymanpaşa ilçe müftüsü Ayhan Okur’un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla, adeta İstanbul’da yapılan yerel seçim sürecinde CHP’ye ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik karalama kampanyasının Süleymanpaşa şubesi gibi davrandığına dikkat çeken Yüceer, “Ayhan Okur siyaset yapmak istiyorsa buyursun yapsın ama ilçe müftüsü ünvanını ve sıfatını taşıdığı sürece ona uygun davranmak zorundadır. Buna uygun davranacak terbiyeden yoksunsa istifa etme basiretini göstermelidir” dedi.

 

“YASALARI ÇİĞNEMEKTEN ÇEKİNMİYORLAR”

 

Cumhuriyet’in temel ilkelerinden olan laikliğin böyle pespayeliklerin önüne geçilmesi için hayata geçirildiğini kaydeden Yüceer “  Süleymanpaşa Müftülüğü sıfatını hak etmeden taşıyan Ayhan Okur gibi kimseler, iktidarı arkalarına aldıkları için yasaları ve Anayasamızda yazılı olan laiklik ilkesini bile çiğnemekte bir sakınca görmüyorlar. Nefret söylemi kullanmaktan çekinmiyorlar. Anlaşılan müftü Ayhan Okur’un da din ile diyanet ile ilgisi yok. Çünkü dinimizde iftira ve yalan en büyük günahlardandır. Ama Ayhan Okur’un derdi din veya inanç değil. Onun derdi birilerine şirin gözükmek. Ne yazık ki, iktidarın politikaları yüzünden ülkemizde binlerce Ayhan Okur gibi kendini bilmez dinbaz kamu görevlisi olarak çalışıyor” diye konuştu.

 

“YASAL HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

 

Çıkarı için dini kullananların bu ülkeye en büyük kötülüğü yaptığını ifade eden Yüceer “ Balık baştan kokar. İktidarın kokuşmuş politikaları, dini istismar etmesi hepimizin malumudur. Müftü Ayhan Okur da görevini yerine getirmektense bunun bir parçası olmayı tercih etmiştir. Bu iftiraları, yalanları ve nefret söylemleri için suç duyurusunda bulunacağız. Böyle iftiralar atacak denli pervasızca davranan birinin istifa edecek kadar onuru olduğunu sanmıyorum. Eğer Anayasa’da yazılı kurallar geçerliyse derhal görevinden alınmalıdır”dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10