KAGEDER Başkanlığına Bozkurt seçildi

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği(KAGEDER) 1.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kurucu Başkan Zeynep Bozkurt'un tek aday olduğu seçimlerde tüm üyelerinin oyunu alarak başkanlığa seçildi. Bozku

Çerkezköy 23.06.2019 16:40:00 0
KAGEDER Başkanlığına Bozkurt seçildi

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği (KAGEDER)  önceki gün  Hayri Batur Caddesi’ndeki Kaynak iş Merkezi  3. Katındaki Dernek binasında saat 18.00’de 1. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı.

 

KADINLARIN İŞ YAŞAMINDA DAHA ÇOK YER ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ

 

Divan heyeti seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurul faaliyet  raporunun okunmasının ardından  seçimlere geçildi. Derneğin kurucu başkanı Zeynep Bozkurt tek aday olarak seçimlere girerken, yapılan açık oylama ile oybirliğiyle başkanlığa seçildi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Seçimlerin ardından konuşma gerçekleştiren KAGEDER Başkanı Zeynep Bozkurt”  Dernek ilk kurulduğunda Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Cumhuriyet Savcımıza ziyaret gerçekleştirmiştik. Dernek olarak aktif bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ve Çerkezköy’de kadınların iş yaşamında ve sosyal hayatta daha fazla yer alması için yapacağımız projelerimizi kendilerine ilettik. Hepsinden olumlu geri dönüşler aldık. Bugün burada bulunan tüm yönetim kurulu üyelerimizle, gönüllülerimizle projelerimizi bir bir hayata geçirerek gerçekleştireceğiz. Sizlerden aldığımız güçle, kadınlar artık daha güçlü bir şekilde sosyal hayatta yer alacak. Bizler çalışma gruplarımızla, projelerimizle ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin en aktif derneği olmak için yola çıktık. Çıktığımız bu yolda bizlere destek olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

BOZKURT PROJELERİNİ AÇIKLADI

 

Dernek çalışma grupları hakkında da bilgi veren Bozkurt; “Kadınlarımızı ev ekonomisine katkı sağlayacak istihdama katacak proje geliştirme grubu. KOSGEB, Trakya Kalkınma Ajansı, Avrupa Birliği hibe desteklerinden yararlanmaları için proje destek ve bilgilendirme çalışma grubu. Sivil toplum örgütleriyle her zaman  koordinasyonlu olarak çalışılacak projelerde destek grubu. Kültür Sanat, tükenmeye yüz tutmuş el sanatları geliştirme destekleme çalışma grubu. Zor durumdaki aileler için destek yardımı ve kardeş aile çalışma grubu. Hamilelik öncesi ve sonrası annelik eğitim geliştirme projelendirme çalışma grubu. Sosyal Medya iletişim basın çalışma grubu. Eğitimde ailelerde geleceğe yetiştirmede farkındalık destek geliştirme grubu oluşturduk. Bu proje ve çalışma gruplarımızla en güzel projelerimizi sunacağız. Bu gün toplantımıza geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. Dernek Başkan Yardımcısı Dilek Akkoyun da görev ve sorumlulukların belirlenmesinin ardından önümüzdeki günlerde çalışmalara hız vereceklerini ve gerçekleştirmek istedikleri projelerin hepsini tek tek hayata geçireceklerini kaydetti.

 

 KAGADER YÖNETİMİNİDE ŞU İSİMLER YER ALDI

 

Kongrede yapılan seçim sonucu Zeynep Bozkurt başkanlığındaki yeni yönetimde Dilek Akkoyun, Esra Sunaer, Fatma Kaya, Nilgün Bozan yer alırken, yedeklerde ise  Emel Baştürk, Kübra Aksoy, Zöhre Kadakoğlu, Sultan Dülger, Gonca Demirtaş yer aldı. Denetim kurulunda ise Esma Akçil, Yasemin Tokgöz, Canan Özcan yer aldı.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10