Camcı: İstanbullular demokrasiye sahip çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, beraberindeki İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ile birlikte hafta sonunda tekrarlanan İstanbul Büyükşehir B

Çerkezköy 24.06.2019 18:21:00 0
Camcı: İstanbullular demokrasiye sahip çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı dün saat 15.00’te ilçe teşkilatında 23 Haziran İstanbul Büyükşehir belediye seçimleriyle ilgili açıklamada bulundu. Camcı’nın basın açıklamasına İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, CHP İlçe Teşkilatı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu ve İlçe Gençlik Kolları başkanı Uğurcan Avcılar’da katıldı.

 

SEÇİM SÜREÇİNDE İMAMOĞLUNA TAM DESTEK VERDİK

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı” 23 Haziran öncesi her şeyin çok güzel olacağını söyledik. Biliyorsunuz 31 Mart 2019’da Türkiye’de yerel bir seçim yapıldı. Seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ekrem İmamoğlu başkan oldu ve üç ay gibi kısa zamanda İstanbul’a kendini tanıttı. Büyükşehirlerin çoğunu kazandığımız gibi İstanbul'u da kazandık. Ama hukuksuzca bir durum ortaya çıkınca seçimler iptal edildi. Aslında İstanbul halkının iradesi hiçe sayıldı. Bunun akabinde de tekrar bir seçim kararı alındı. Bizde ilçe olarak neler yapabiliriz diye ilçe yönetim kurulumuzca konuştuk ve bununla alakalı  görüşmeler yapmak için Tekirdağ İl başkanlığımıza gittik. İl başkanımız ile görüşmelerimiz oldu. Yakın ilçe olarak Silivri İlçe Başkanlığı ile temasa geçerek köylerinde çalışmalar düzenledik. Yaklaşık olarak 8-9  tane İstanbul'un büyük mahallerini gezerek adayımız Ekrem İmamoğlu’na destek istedik. Bu mahallelerde vatandaşlarla buluştuk ve buradaki insanlarımız bizlere inanılmaz mütevazi davrandılar .Yakın zamanda Çerkezköy’e taşınan ve seçmen kütükleri İstanbul’da olan yaklaşık 40 vatandaşımızı otobüslerle oy kullanmaya taşıdık ve hiçbir şekilde mağdur etmedik” dedi.

 

 

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKTIK”

 

İlçe teşkilatı, kadın kolları, gençlik kolları ve İYİ Parti Çerkezköy teşkilatı ile sandıklara sahip çıktıklarını kaydeden Camcı  “Demokrasiye sahip çıkan İstanbul da yaşayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bir önce ki seçime göre çok daha haklı bir seçim kazandık. Tekrar İstanbul’ u kazandığımız için çok mutluyuz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra CHP ve İYİ Parti teşkilatı olarak Büyükşehir Belediyesinin önünde olacağız.  Ben bu süreçte başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e,  CHP’li ve İYİ Partili tüm milletvekillerimize, her iki partimizin il başkanlarımıza, il ve ilçe örgütlerimize, en önemlisi mütevaziliğiyle, sabrıyla, sakinliğiyle ve bilgisiyle herkesin gönlünde taht kuran sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ederim. Tatili yarıda bırakıp oy kullanmak için İstanbul’a gelen, daha önce bize oy vermeyip de bu seçimde bize oy veren tüm İstanbullu hemşerilerimize de örgütüm ve ilçe başkanlığım adına çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir mutluluğu hem bize hem İstanbul'a hem de Türkiye'ye yaşattılar” şeklinde konuştu. 

 

“BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 

Camcı’nın ardından konuşan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin “ Öncelikle bu dolu teşekkürleriniz için bizlerde cevap olarak sizlere ve tüm teşkilatınıza teşekkür ediyoruz. Her seferinde mutlaka bizleri de yanınızda yardımcı olarak ve hatta sizin bir parçanız olarak görerek, birlikte yol yürümeye devam ediyoruz. Biz yerel seçimlerde de işbirliği içerisinde çalışarak belediye başkan adayımızı Çerkezköy Belediyesi’ne yeniden başkan olarak gönderdik. Ancak biz bunun coşkusunu ve sevincini yaşarken, halkımızın demokrasi mücadelesi içerisinde olması gerektiği bir durum ile bizi maalesef karşı karşıya bıraktılar. Genel Başkanımızın şöyle bir açıklaması vardı ‘Ben İstanbul halkına o kadar inanıyorum ki onlar gereken cevabı fazlasıyla verecektir’ diyordu. Gerçekten de öyle oldu. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonraki süreçte yine genel merkezlerimiz uygun gördüğü takdirde işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

İSTANBUL HALKININ DEMOKRASİYE OLAN İNANCI GALİP GELDİ

 

Erseçkin’in konuşmasının ardından da kısa bir konuşma yapan CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu “ İstanbul halkı hak edene hakkını vermiştir. Bu aynı zamanda halkımızın demokrasiye olan inancını tüm dünyaya da göstermiştir. İstanbul ve ülkemiz için hayırlı olsun”dedi. İstanbul halkının demokrasiye olan inancını bu seçimde gösterdiğini kaydeden CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar “ Halkımız hak edeni yeniden göreve getirmiştir. İstanbul halkının demokrasiye olan inancı tüm dünya ülkelerine de örnek olmuştur. İstabul’a ve ülkemize hayırlı olsun”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10