Türk-Macar kültür evi restore edildi

Habsburg Hanedanı'na karşı yürüttüğü bağımsızlık savaşını kaybettikten sonra 1717 yılında Osmanlı Devletine sığınan ve mahiyetindekilerle birlikte 1720 yılında Tekirdağ'a yerleşen,

Süleymanpaşa 25.06.2019 13:56:00 0
Türk-Macar kültür evi restore edildi

İmar ve Şehircilik Dairesi Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar sonucunda hayata geçirilen Miras Atölyesi I adlı proje kapsamındaki 16 adet taşınmazdan biri olan Süleymanpaşa Ertuğrul Mahallesi Macar Sokağı'nda bulunan Kont Mihaly Csaky Bey Evi, Türk - Macar Kültür Evi olarak hizmet verecek. Kont Mihaly Csaky Bey Evi'nin, Türk - Macar Kültür Evi olarak hizmete sunulması amacıyla 2019 yılı Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Macar Kültür Günlerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ankara Macaristan Büyükelçisi Ekselans Sayın Viktor Matis arasında iyi niyet mutabakatı imzalandı.

 

 

“GÜZEL BİR MEKAN OLACAK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Süleymanpaşa ilçemizde müze olarak uzun yıllardır faaliyet gösteren Rakoczi Müzesi, Türk ve Macar dostluğunu güçlendiren bir değerdir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarihsel dostluğu bir adım daha öteye taşıma ve kentimizin yok olmaya yüz tutmuş bir değerini bugüne ve yarınlara kazandırmak amacıyla Macar Ulusal Kahramanı Rakoczi'nin mahiyetinde bulunan Kont Mihaly Csaky Bey'in evini restore ettik. Türk ? Macar kültür evi olarak hizmet verecek olan bu tarihi bina, kentimize gelen turistlerin ziyaret edecekleri, tarihimiz hakkında bilgiler edinecekleri bir mekân olacak. Güzel Tekirdağ'ımıza böylesine değerli bir kültür varlığı kazandırmaktan dolayı son derece mutluyuz," dedi.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10