Albayrak: 2020-2021 yatırım yılı olacak

Hizmet Kervanı" adını verdiği program çevresinde Tekirdağ'ın tüm ilçelerini dolaşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın altıncı durağı dün Çerkezk

Çerkezköy 26.06.2019 08:59:00 0
Albayrak: 2020-2021 yatırım yılı olacak

Dün saat 16.30’da Çerkezköy Haber Gazetesini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve beraberindeki bürokratlarla ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

 

“SIK SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ”

 

Seçimlerin ardından 85 günün geçtiğini kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Gelen gidenleri ağırladık. İşlerimizi toparladık ondan sonra ilçe gezilerine başladık. Bugün Çerkezköy’deyiz. 11 ilçeyi gezeceğiz. Bugün güzel bir çalışma oldu. Her ilçede o ilçenin bürokratları ve belediye başkanı ile büyükşehir belediyesi bürokratları ve belediye başkanı olarak bir araya geliyoruz. Bu çalışmaların sonuçları kitap haline gelecek. Zaman zaman daha sık bir araya geleceğiz” diye konuştu.

 

“NE SÖZ VERDİK NE KONUŞTUK”

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in “ Geçen hafta Saray’da bir sıkıntı vardı. Arsa alanların, belediyenin yaptığı imar uygulamasıyla mağdur olacakları ifade edildi. Oradaki durumla ilgili sizin bilginiz nedir, nasıl bilgilendirdiler?” sorusu üzerine konuşan Albayrak “ Bununla ilgili bana hiç bilgi gelmedi. Önümüzdeki hafta Salı günü Saray ilçesinde bunları masaya yatıracağız” dedi.  Kapaklı Eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın TESKİ’de yeni bir göreve geleceği sorusuna ise Albayrak “ Söz konusu değil. Ne kendisine söz verdik ne de konuştuk” diye konuştu.

 

“GAYRET SARF EDECEĞİZ”

 

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy’de yaşanan sağanak yağışla birlikte yaşanan su baskınlarına da değinen Albayrak “ Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay beni telefonla arayınca hemen Çerkezköy’e geldim. TESKİ’nin tüm ekipmanlarını buraya seferber ettik. Geldik, baktık ve gezdik.  O gün sıkıntılarla ilgili arkadaşlarımıza talimatlar verdim. Nerelerde sıkıntı varsa bir daha yağmur yağana kadar giderilmesi konusunda talimat verdim” dedi. TESKİ Genel Müdürü  Dr. İbrahim İçöz ise “ Normal yağışlarda sıkıntı olmuyor. Bizim alt yapımız bunu kaldıracak düzeydedir.  İlk geldiğimiz  2014 yılından bu yana çok ciddi çalışmalar yaptık. Eskiden su basan pek çok yerde şuanda o manzaraları görmüyoruz. Ama ani ve hızlı yağış olduğu için bir takım yerlerde sorunlar oldu. Bunları gidermek için elimizden geldiğince gayret sarf edeceğiz” dedi.

 

“ZABITA PERSONELİMİZ AZ”

 

Gazeteci Kardeş’in ‘ Çerkezköy’de ciddi şekilde zabıta yetersizliği konusunda şikayetler geliyor. Bununla ilgili çalışma yapılacak mı ? “ sorusu üzerine konuşan Albayrak “ Zabıta personelimiz az.  Zabıta alacağınız zaman Ankara Personel Daire Başkanlığına yazı yazıyorsun. Gelenler bir süre çalıştıktan sonra memleketlerine geri dönmek için çalışmaya başlıyorlar. İlk zamanlar 20 kişi aldık. 5-10 tanesi geri döndü” dedi. Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri ise “ Çerkezköy’de 29 cadde, 1 bulvar, 1 sokakta yetkiliyiz. Buralardaki denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Sadece 2018-2019 içerisinde 934 tane işgal, hafriyat ve diğer konularda cezai işlem uyguladık. Aynı şekilde S, J, M, T plakalarla ilgili de 634 tane ceza uygulamışız. Denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam ediyor. Plakalarla ilgili sabah saat 06:00’dan akşam saat 18:00’a kadar servis saatleri içerisinde denetimlerimizi yapıyoruz. Zabıta sayısal olarak yetersiz olsa bile biz onu görevi uzatarak çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

PROTOKOL YAPILACAK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin birbirlerinin sorumluluk alanlarında çalışma yapabilmesi için protokol talebinde bulunduklarını, bu talebin olumlu karşılandığını belirtti.

 

“BAKANLIKTAN CEVAP BEKLİYORUZ”

 

Bağlık viyadüğünün son durumu hakkında yöneltilen soruya ise Albayrak “ Bağlık viyadüğü onaylandı. Bir ay içinde ihale bürosuna gidecek ve hazır hale gelecek” dedi. Cumhuriyet Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kapalı yüzme havuzunun son durumu hakkında konuşan Albayrak “ Bizim ihalelerimiz anahtar teslimi ihale. Biz bunu ihale ettik.  Alan firma bunu aldıktan sonra baktı ki artan çimento, demir fiyatları derken en son tasfiye istedi. Bundan faydalanmak  istiyorum ben dedi. Biz de bu tasfiye talebini Ankara’ya  Maliye Bakanlığı’na ilettik ve oradan gelecek  cevabı bekliyoruz. Maliye Bakanlığı uygun görmezse bu işe devam diyeceğiz. Bırakırsa yasaklı olacak hem de teminatı yanacak. Ama Maliye Bakanlığı uygun görürse teminatını yakmadan tekrar yasaklı olmadan devam edebilecek. Bakanlığından gelecek cevabı bekliyoruz. Cevap gelir gelmez yeniden ihaleye çıkacağız” dedi.

 

“2020-2021 YATIRIM YILI OLACAK”

 

Namık Kemal bulvarında bulunan havuzun kaldırılacağını kaydeden Albabyrak “ Bu bölgedeki havuzun kaldırılmasının ardından orası da altıyol kavşağı gibi güzel bir peyzajla düzenlenecek” dedi. Devam eden projeleri hayata geçirdikten sonra son iki yılda rahat çalışacaklarını kaydeden Albayrak “ Bu sene biraz elimizde yarım kalan işleri bitireceğiz. 2020 ve 2021 güzel yatırım yılı olacak. Tekirdağ ve ilçeleri için güzel şeyler olacak” dedi.

 

“BÜTÜN VEKİLLERİ ŞARKÖY’E DAVET ETTİM”

 

10 Temmuz’da Büyükşehir Belediye meclis toplantısını Şarköy’de yapacaklarını ifade eden Albayrak, toplantıya Tekirdağ’ın yedi milletvekilini bizzat davet ettiğini kaydetti. Albayrak “ Şarköy’ü biraz Türkiye gündemine taşıyalım. Biz görev geldiğimizde mavi bayrak sayısı 2’ydi. O gün 8’inci mavi bayraklı plajımızı açacağız. Şuanda iyi bir durumdayız. Seneden seneye daha da iyi olacak. Çünkü yeni cihazlar aldık. Kum temizleme makineleri, yosun temizleme makineleri aldık” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Albayrak “ Bu dönem gerçekten çok şanslıyız. TBMM Başkanı Prof. Dr Mustafa Şentop ve Cumhuriyet Halk Partisinin iki numaralı ismi Faik Öztrak Tekirdağ milletvekilleri. İki vekilimiz güçlerini birleştirirse mecliste Tekirdağ için çıkaramayacakları kanunda yoktur” diye konuştu. Ziyaretten ötürü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve beraberindeki bürokratlara teşekkür eden gazeteci Şaban Kardeş “ Tekirdağ için ortak akıl ve duygu ile hareket etmemiz, bizden sonraki nesillere iyi bir Tekirdağ bırakmamız gerekiyor” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10